14.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Bratunac oblijepljen plakatima u čast Mladića


Cijeli Bratunac danas je oblijepljen s likom Ratka Mladića i porukom “Bog te poživio i zdrav nam bio”.
Vojin Pavlović, predsjednik Udruženja “Istočna alternativa” za RS, koje je sinoć održalo promociju filma “Uspon Ratka Mladića”, za Radiosarajevo.ba je kazao da je ono što oni žele portučiti da je Ratko Mladić za narod RS-a i ovo udruženje heroj.
“Znamo da će danas biti izrečena presuda sigurno koja neće biti povoljna za njega, ali moramo da kažemo da u ovom slučaju je Haški sud antisrpski. Potrebno je samo da ste Srbin i da ćete biti osuđeni”, kaže Pavlović.
Poručio je i da je Bratunac mjesto gdje je “Sprski narod najviše stradao”.
“Mi se zahvaljujemo Ratku Mladiću što je oslobodio Bratunac i Srebrenicu, i srpski narod. RS nije genocidna tvorenina, mi nikad to nećemo prihvatiti, žele da nam nametnu genocid, mi to ne prihvatamo. Mi nikad nećemo prihvatiti da je RS genocidna tvorevina”, naglasio je Pavlović, prenosi “Radio Sarajevo“.
Promocija filma koja je sinoć održana počela je skandaloznim stihovima pjesme “Neće Srbin biti sluga”: Na Vidovdan ubiću ga, zbog Krajine i spaljenih sela, nekome će metak u sred čela”. Prisutni su podizali tri prsta uz povike “Živjela Republika Srpska, živio Ratko Mladić”.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO