21.7 C
Kakanj
Četvrtak, 24 Juna, 2021

“Bošnjaci u zemlji i svijetu” u Bajramskom programu Hayat tv

Kako je provodio djetinjstvo i dočekivao Bajrame? Kako je proživljavao najteže trenutke života u period kada je njegov otac bio u zatvoru? Zašto se Bošnjaci, Srbi i Hrvati stalno svađaju a trebali bi više biti zajedno? Kada se brišu nacionalne granice i ko nas stalno razdvaja? – sve ovo i više od toga saznajte u petak , prvog dana ramazanskog Bajrama sa početkom u 18h, a u sklopu specijalnog bajramskog programa Hayat TV.

Gost Bajramskog intervjua je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u emisiji “Bošnjaci u zemlji i svijetu”.

Intervju vodi novinar informativnog programa Emerin Ahmetašević, Kakanjac koji je posljednje tri godine jedan od temelja infornativnog programa Hayat televizije. Često su ga naši Kakanjci mogli gledati kako uživo izvještava sa lica mjesta, sa žarišta političkih i društvenih događaja u Vijestima u 7, ali i kao intervju domaćina u različitim programskim sadržajima ove renomirane, i najjače domaće privatne televizije u BiH.
Emerin je novinarsku karijeru započeo u Kakanjskim novinama prije 14 godina kada je napisao svoj prvi članak. Bio je novinar portala kakanjlive.com a kasnije urednik kakanj-x.com portala. Manje od godinu radio je na TV IC Kakanj kao voditelj i urednik vijesti. Prelazi u sarajevsku TV1 i tu također ostaje manje od godinu dana. 2015 godine prelazi na tv Hayat, i danas je jedini kakanjski novinar koji radi na jednoj sarajevskoj TV kući.

(kakanj-x.com)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO