Bošnjaci ogorčeni: Bijeljina će graditi spomenik ratnom zločincu Draži MihailovićuU ovom gradu već postoji trg koji nosi ime ratnog zločinca čije su jedinice tokom Drugog svjetskog rata brutalno ubile na hiljade Bošnjaka, naročito u Podrinju.

U Bijeljini novi skandal, ponovo se odaje počast presuđenom ratnom zločincu iz Drugog svjetskog rata, četničkom komandantu Dragoljubu Draži Mihailoviću.

- Marketing -

Naime, sa 28 glasova za i dva glasa protiv odbornici Skupštine Bijeljine prihvatili su prijedlog da se u Bijeljini izgradi spomenik Mihailoviću. To je izazvalo burnu raspravu na sjednici gradskog parlamenta, ali i nezadovoljstvo predstavnika Bošnjaka, piše bhrt.ba.

– Bojim se da se Bijeljina vraća unazad. Sve ono što smo postigli za proteklih 15 godina dovodimo u pitanje takmim odlukama – kazao je Mustafa Gradaščević, odbornik SDA u Skupštini.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS) nije želio skinuti spornu tačku sa dnevnog reda. Podsjetimo, u Bijeljini već postoji trg koji nosi ime ratnog zločinca čije su jedinice tokom Drugog svjetskog rata brutalno ubile na hiljade Bošnjaka, naročito u Podrinju.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano