“Bosna i Hercegovina treba uvesti drastične mjere”: Infektolog Drljević tvrdi da Banjaluku ili čak RS treba izolovati zbog južnoafričkog soja korone

Popularno

PovezanoDoktor Drljević smatra da je neophodno potpuno izolovati Banjaluku, ili čak cijelu RS, i na taj način spriječiti da virus cirkulira dalje.

Ednan Drljević, infektolog u Opštoj bolnici u Sarajevu, kaže da je veoma zabrinjavajuće to što se jedan od najopasnijih oblika pojavio u BiH.

- Marketing -

– Južnoafrički soj još nije detektovan u Federaciji BiH, ali je njegova pojava u Banjaluci alarm da se nešto hitno treba preduzeti, jer će se brzo proširiti. Stigao je u RS, eto ga vrlo brzo i u FBiH. Treba što prije uvesti drastične mjere i spriječiti širenje – kaže Drljević.

On smatra da je neophodno potpuno izolovati Banjaluku, ili čak cijelu RS, i na taj način spriječiti da virus cirkulira dalje. To, navodi Drljević, treba uraditi državna vlast, ali ona trenutno samo šuti, kao i krizni štabovi, prenosi Avaz.

– Južnoafrički virus jedan je od najopasnijih i njegovim udruživanjem s britanskim i češkim, s kojima se trenutno borimo, nastaće kolaps u cijeloj državi. Ionako smo svi na izmaku snaga, i zdravstveni radnici i građani. Moje mišljenje je da je jedini spas uvesti “lockdaun” u BiH i da se Banja Luka potpuno izoluje da bi se spasili ljudski životi – navodi Drljević.

- Marketing -

Najnovije