Bosanskohercegovačka autoindustrija na renomiranom sajmu u Wolfsburgu

Predstavnici bosanskohercegovačke automobilske industrije učestvovat će ove godine na međunarodnom sajmu automobilske industrije IZB2022 (Internationale ZuliefererBoerse) u Wolfsburgu, SR Njemačka.

Privredna komora Federacije BiH (PKFBiH) zakupila je štandovski prostor za izlaganje na tom sajmu koji će biti održan od 11. do 13. oktobra.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

IZB sajam svake dvije godine organizuje Volkswagen AG za svoje dobavljače, ali i kompanije koje žele da dobiju status dobavljača.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Bh. kompanije će se predstaviti na štandu od 49m2 na odličnoj lokaciji, sjecištu glavnih puteva, ulaza/izlaza iz hale, te blizu zone za odmor. Imamo potvrdu o učešću pet kompanija na sajmu, a Privredna komora Federacije BiH će koristiti zajednički prostor za sastanke i svoje aktivnosti”, rekao je Feni direktor sektora energetike i koordinator projekta “Razvoj automobilske industrije FBiH” Armin Hodžić.

Tokom održavanja sajma, prema njegovim riječima, predviđeni su B2B sastanci sa njemačkim kompanijama i udruženjima.

Ta aktivnost je planirana u skladu s aktivnostima koje Komora provodi po projektu Covid-19 Investment Response odnosno “HelpDesk, Business Information Hub” koji se implementira u okviru šireg EU4BusinessRecovery projekta, kojeg finansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke, a fokusira se na podršci mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP).

Na ranijem sajmu IZB2018 svoja dostignuća predstavilo je 838 izlagača iz 35 zemalja cijelog svijeta, a sajam je posjetilo 50.000 profilisanih predstavnika automobilske industrije.

Bosanskohercegovačke kompanije imale su zapažen premijerni nastup te 2018. godine čemu je posvećen članak u uglednom njemačkom dnevnom časopisu Wolfsburger Nachrichten, a štand je tada posjetila i delegacija Vlade FBiH. Hodžić je dodao da je za ovogodišnji sajam svoje učešće već prijavilo više od 900 kompanija iz 36 država.

“I ove kao i prethodnih godina, Privredna komora Federacije BiH podržava nastup bh. kompanija na IZB2022 sajmu te učestvuje u sufinansiranju većeg dijela troškova nastupa bh. kompanija. To je zaista velika prilika za sve kompanije da se predstave u najboljem izdanju i da probaju iskoristiti svoju šansu u ovim izazovnim vremenima pandemije, ratnih sukoba ali i trendova preslagivanja lanaca dobavljača na svjetskom nivou”, dodao je Hodžić

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...