"Bosanska podvala" oduševila Sarajlije na Baščaršiji

Predstava Dramskog studija JU za kulturu I obrazovanje Kakanj pod nazivom “Bosanska podvala“ je odigrana proteklog vikenda u sklopu manifestacije “Dani baščaršijske tradicije” koja se održava na prostoru Baščaršije. Organizator ove manifestacije je udruženje “DEMUS” iz Sarajeva !!!

Najviše odigravana predstava Dramskog studija pod nazivom “Bosanska podvala” nastavlja svoj život. Iako je predstava premijerno odigrana u aprilu 2013 godine, nastavila je nasmijavati brojne posjetioce I prepričavati starobosanske priče. Tako je bilo I proteklog vikenda kada su članovi razigrane ekipe nasmijavali brojne Sarajlije na Baščaršiji u sklopu “Dana baščaršijske tradicije”.

Prisjetit će se kakanjska publika ove predstave koja se bavi našim mentalitetom, te lika imućnog udovca škrtice poput Molijerovog tvrdice kao i intrige običnih ljudi koji ga nastoje iskoristiti uz mnoštvo drugih karaktera koje svi od nas prepoznaju iz života.

[doptg id=49]

Nastup na “Danima baščaršijske tradicije” je ujedno I poziv članovima Dramskog studija za nastavak međusobne saradnje.

Brojni su gradovi širom Bosne i Hercegovine u kojima je igrala “Bosanska podvala” u kojima nikoga nije ostavila ravnodušnim, šta više, naši glumci su publiku “natjerali” na smijeh. U Sarajevu na “Danima Baščaršijske tradicije” su mladi kakanjski glumci upravo to I uspjeli.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.