Bosanci pokazali šta umiju: Proizvedena prva bh. mobilna kuhinja

Popularno

Povezano

U Tešnju je proizvedena prva bh. pokretna kuhinja namijenjena za civilnu zaštitu, policiju i vojsku.

Tešanjske kompanije DANIALS, EURO INOX i LEŠKO su udruženim snagama proizvele pokretnu kuhinju za 200 osoba, sa ložištima na čvrsto gorivo i plin, platom za roštilj i indirektnim kazanima zapremine 200 litara.

- Marketing -

Prikolica ima i rezervoar za vodu od 15 litara, ispusne slavine, skladišne prostore za jelo za pribor, inoksne dodatke, koje joj daju osim funkcionalnog i moderan dizajn.

– Prihvatili smo se ovog za nas velikog izazova i nakon tri mjeseca dobili smo rezultat, više smo nego zadovoljni. Naravno imali smo iskustva ranija, ali ovako nešto složeno poput mobilne kuhinje nismo radili. Kada su nam se javili iz DANIALS-a i pitali jesmo li spremni ući u ovaj projekat, prihvatili smo jer je to bila prilika da pokažemo šta sve možemo i umijemo – izjavio je za ZOS radio Emir Halep, direktor LEŠKO Tešanj.

Iz DANIALS-a su rekli da je ova firma specijalizirana za posebne i namjenske usluge i proizvode, i da su partneri državnim agencijama i institucijama, vojsci, policiji, civilnoj zaštiti, vatrogascima.

- Marketing -

Najnovije