Povezano

Bore nastaju i zbog načina na koji spavate: 3 efikasna savjeta kako da spriječite starenje lica u snu


Verovatno ste nebrojeno puta čuli ili i sami upotrebili rečenicu “Treba mi san za lepotu”. Kao ključni korak u borbi protiv bora jeste i dobar san, ali mnogi ne znaju da i u toku spavanja mogu doprineti da lice stari.
Bore nastaju zbog gubitka kolagena, što smanjuje elastičnost kože.

- Marketing -

Debra Džejlman, dermatolog iz Njujorka, objasnila je da i način na koji spavate, materijal od kog su jastuk i jastučnica napravljeni i drugi faktori, itekako utiču na pojavu bora.

1. Spavajte na leđima
Spavanje na stomaku ili boku znači da konstantno vršite pritisak na lice. Vremenom će ovakav način spavanja napraviti neželjene linije na licu. To možete rešiti i preduprediti tako što ćete spavati na leđima, jer ovako nećete pritiskati kožu lica,pišeTelegraf

Šakota o trenutnoj atmosferi oko kluba: Kritika će uvek biti, treba izdržati još 60 utakmica
ZANIMLJIVOSTI
0:23
Vožnja tramvajem ili rolerkoster: Nikad brža i luđa vožnja od Novog Beograda do Voždovca
Šakota o trenutnoj atmosferi oko kluba: Kritika će uvek biti, treba izdržati još 60 utakmica
ZANIMLJIVOSTI
0:20
Ljubav ovog psa prema pilićima od kojih se ne odvaja, osvojila je TikTok
Mnogim ljudima će ovo biti neprijatno, ali vremenom se mogu navići.

2. Nabavite jastuk od memorijske pene
Dermatolog savetuje i nabavljanje jastuka od memorijske pene, koji su mekani i neće vršiti dodatni pritisak na lice. Osim toga, ona je podelila i jedan trik, dakle možete korisiti jastuke koji se upotrebljavaju u toku putovanja. Oni će podupreti vrat i neće vam dozvoliti da se okrećete u snu.

3. Koristite svilene jastučnice
Ukoliko vam jednostavno ne odgovara da spavate na leđima, trik kome možete pribeći je da obratite pažnju od kog materijala je napravljena vaša jastučnica.

Pamučne jastučnice se lakše gužvaju i tako podstiču stvaranja bora, dok su one svilene ili one od satena pogodnije za lice. Zbog prirode materijala, oni se neće gužvati, samim tim neće uticati na stvaranje linija na vašem licu.

- Marketing -

Najnovije

Popularno