7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Borci ispred TE Kakanj: Dosta je više zapošljavanja podobnih

Ćazim Bajrić, demobilisani borac koji se zajedno sa šest kolega nalazi ispred TE u Kaknju, protestuje zbog, kako kaže, stranačkog i familijarnog zapošljavanje u Termoelektranu.

Trenutno ih se ispred TE Kakanj nalazi sedam, a došli su sinoć oko 21 sat s namjerom mirnih protesta.

Moglo bi doći do radikalnih mjera. Očekujemo još demobilisanih boraca koji će doći s porodicama. Prije 20 dana primljeno je 20 podobnih ljudi koji su dali novce i koji su familijarno i stranački zapošljavani, a konkurs nije ni izašao“, kazao je Bajrić za N1.

On je dodao da će izaći konkurs za zaposlenje 14 radnika, a da bi demobilisani borci trebali biti prvi na spisku za zaposlenje.

“Mi nemamo stručne spreme, imamo po osam razreda jer nismo imali vremena ni školovati se, završavali smo kurseve. Konkurs će izaći, a nas nema nigdje. Sada dolaze koji imaju 16 bodova, a mi sa 27 ili 28 bodova otpadamo. Želimo da prime 14 NK radnika, ići ćemo na doškolavanje. Neka mi prime dijete, koje je kuhar, napravit će prekvalifikaciju. Nama niko ne radi u porodici, a imaju porodice u kojima rade po petero-šestero. To mene pojede. Mi tome moramo stati u kraj“, kazao je Bajrić.

Borci su sinoć prenoćili ispred TE, a za danas su najavili i blokadu saobraćajnice. (Izvor/Foto: N1)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO