Blizanke se udale za blizance, a sada su u isto vrijeme obje rodile sinove

Jednojajčane blizanke Briana i Brittany Deane (35) iz Virginije u Americi su se udale za jednojajčane blizance Josha i Jeremyja Salyersa, a nedavno su i obje, u razmaku od samo tri mjeseca, rodile dječake.Briana i Jeremy roditelji su dječaka Jaxa, a Brittany i Josh dječaka Jetta. Dječaci dijele isti DNK, što zapravo znači da su genetski ‘braća’.

U razgovoru za NBC News, Brittany, Jettova mama, rekla je da ih dječakova jedinstvena situacija čini još bliskijima. Svi zajedno dijele dom, kao i bankovni račun, prenosi 24sata.hr.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

– Osjećam se kao da sam tata i Jettu, a mislim da Josh isto osjeća prema Jaxu. Odgajamo djecu zajedno tako da se osjećamo kao jedna porodica – rekao je Jeremy.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Brittany i Briana upoznale su Josha i Jeremyja na festivalu blizanaca 2017. Postali su toliko poznati da je njihovo vjenčanje čak emitovano na televiziji. Bilo je oko 15 parova blizanaca na popisu uzvanika na njihovim svadbama.

Vjenčali su se u Twinsburgu u Ohiu, u augustu 2018., a sestre su nosile identične haljine. Nekoliko godina kasnije, 2020., objavili su vijest o zajedničkoj trudnoći. Njihove zaruke su bile isto posebne jer su braća postavila pitanje u isto vrijeme s identičnim prstenjem.

– Josh i ja oduvijek smo znali da moramo pronaći blizanke ako se namjeravamo vjenčati. Imali smo sreće – zaključio je Jeremy, piše Daily Star.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Saobraćaj u Bilješevu obustavljen: Sudar automobila i traktora

Na regionalnom putu Kakanj-Zenica došlo je do saobraćajne nesreće. U...

Policija se oglasila nakon pucnjave u Kaknju: Uhapšene tri osobe

U Kaknju su uhapšene tri osobe zbog upotrebe vatrenog...

Kanton Sarajevo dobija vjetroelektranu

Danas su zvanično počeli radovi na izgradnji vjetroelektrane Ivan...