Povezano

Bivši radnik i sjekirom nasrnuo na vlasnika firme: Objavljen snimak tuče u Cazinu

Neizmirena navodna dugovanja bila su povod žestoke tučnjave dvojice muškaraca iz Cazina, do koje je došlo ispred jednog zanatskog lokala u naselju Stara čaršija, a u ovome fizičkom sukobu potezala se i sjekira.

Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, rekao je u petak da je policija informaciju o ovome sukobu dobila prije tri dana.

  • Policiji se 26. januara u poslijepodnevnim satima obratila ženska osoba, zaposlenica jedne cazinske firme, i prijavila fizički sukob između dva lica. Radi se o osobi T.M. (48), koja je vlasnik firme u kojoj je zaposlena prijaviteljica i lica koje također ima identične inicijale T.M. (41), a obojica su iz Cazina. Sukob je najprije započeo na verbalnoj osnovi u samoj kancelariji, a potom se pretvorio u fizički obračun koji su snimile i nadzorne video kamere”, istakao je Šiljdedić.
- Marketing -

Policijska istraga je utvrdila kako je do sukoba došlo zbog ranijih dugovanja, odnosno pomenuti 41-godišnjak, koji je nekada bio zaposlenik u ovome preduzeću, insisitirao je da mu se isplate navodna zaostala dugovanja.

Obzirom da vlasnik nije pristao na to, došlo je do tučnjave dva lica, koja se iz zatvorenog prenijela na prostor ispred lokala, a svemu su prisustvovali i slučajni prolaznici.

U jednom trenutku bivši radnik je, kako saznajemo, otišao do svoga automobila, koji je bio parkiran u blizini, te iz njega iznio sjekiru kojom je nasrno na vlasnika. Braneći se od udaraca, on je zadobio posjekotine i povrede u predjelu lijeve ruke. Šiljdedić je istakao kako je ovo djelo okvalifikovano kao nasilničko ponašanje i da je o svemu upoznat dežurni tužilac koji provodi kriminalističku istragu u vezi s ovim događajem.

 

 

- Marketing -

Najnovije

Popularno