Bivši nogometaš Villarreala Franco Acosta pronađen mrtav


Prema pisanju urugvajskih medija, tijelo mladog sportiste pronađeno je praktično na istom mjestu gdje je posljednji put viđen. Pomorske vlasti za Acomom tragale su od subote, a više detalja trebalo bi biti poznato nakon istrage. prenosi “Klix“.

- Marketing -

Rođen u martu 1996. godine, urugvajski nogometaš je započeo profesionalnu karijeru u Fénixu, gdje je debitovao 2013. Dvije godine kasnije, napadač je igrao na prvenstvu Južne Amerike U-20 i na Svjetskom prvenstvu u istoj kategoriji u timu Urugvaja za koji su nastupali igrači kao što su Erick Cabaco, Mauro Arambarri, Nahitan Nández i Gastón Pereiro.

Iste sezone, Acostu je angažovao Villarreal, gdje je uglavnom igrao za drugu ekipu, a nešto kasnije je dospio do prvog tima i u junu 2015. je debitovao u UEFA-inoj Evropskoj ligi u pobjedi Žute podmornice protiv francuskog Lyona 2:0 golovima Bruna Sorijana i Lea Baptistaa.

Konačno, 2018. otišao je u Racing Santander, klub u kojem je proveo sezonu prije povratka u Urugvaj, gdje je branio boje niželigaša Plaza Colonia, Boston Rivera i Atenas de San Carlos u kojem je imao posljednji angažman.- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano