Bivša lutalica koja je spasila šesteročlanu porodicu od požara nominovana za najbrižniju mačku

Bivša lutalica nominovana je za nacionalnu nagradu za mačke nakon što je herojski spasila šestočlanu porodicu od požara u kući.

Spuds iz Newryja, County Down, je finalista u kategoriji Najbrižnija mačka, a pobjednik će biti imenovan u četvrtak. Brendan Curran, vlasnik  ispričao je kako je mačka krenula u akciju na Badnje veče 2019. godine kako bi upozorila svoju porodicu na dim koji je ispunio kuhinju.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Svi su bili u krevetima sa ćurkom u rerni kada je kuhinja počela da se puni dimom, a Brendan kaže da je njegov mačak izbjegao “tragediju”, piše Mirror. Ispričao je kako mu je mačka neobično skočila na grudi dok je spavao i na kraju ga probudila.

“U snu sam nekako odgurnuo ovu stvar i on mi je ponovo skočio na grudi”, rekao je Brendan. Curran je ustao iz kreveta i otišao dolje da pusti mačku napolje. Kada je otvorio kuhinjska vrata, vidio je da je soba puna dima.

“Vjerujem da je Spuds otkrio da će se dogoditi ozbiljan problem i upozorio nas na to“, rekao je Brendan.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Spudsove akcije pomogle su svih šest članova porodice, uključujući i bebu, da izađu iz kuće prije nego što je požar zahvatio. I njegova porodica ga je predložila za Nacionalnu nagradu za mačke. ”

Zaštita mačaka tražila je posebne mačke, a nema sumnje da je Spuds posebna mačka. Veoma smo mu zahvalni”, rekao je Brendan. “Ne sumnjamo da nam je Spuds pomogao da izbjegnemo još jednu tragediju. Vjerujem da je Spuds otkrio da postoji ozbiljan problem koji će se dogoditi i upozorio nas na to.”

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Brat i sestra iz Bosne i Hercegovine raspametili žiri i pokazali kako se pjeva

Nesvakidašnji nastup ove subote u Zvezdama Granda imali su...

Poskupljuju konzumna jaja u jednom dijelu BiH

Novo poskupljenje konzumnih jaja u bh. entitetu Republika Srpska...

Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

Marko Uletić (49) sedmicama je ležao mrtav u svom...

Grmi, puše, pada: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...