BIHAMK: Na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu

Popularno

Povezano


Na dionicama u višim predjelima Bosne i Hercegovine ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve Novi Travnik-Bugojno-Kupres, Jablanica-Posušje, Sarajevo-Foča-Gacko-Nevesinje i Priluka-Glamoč-Mlinište, kao i šire područje Romanije, saopćeno je jutros iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).
Zbog vjetra skreću pažnju i na puteve Bosanski Petrovac-Drvar i Livno-Šuica, kao i na šire područje Bosanskog Grahova, Glamoča i Tomislavgrada. Upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju. Iz BIHAMK-a napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Zbog izvođenja neophodnih radova, danas se saobraća usporeno u zonama petlji Visoko i Podlugovi, na autoputu A-1.
Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.
Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.
Zbog aktuelnih radova izdvajaju i puteve: Klašnice-Laktaši, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak, navode iz BIHAMK-a.
Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

- Marketing -

Najnovije