BiH po treći put prvak svijeta u sjedećoj odbojci

Reprezentacija u sjedećoj odbojci savladala je selekciju Brazila , te tako osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u poljskom gradu Elblagu

Nastupilo je 16 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe. Reprezentacija BiH bila je svrstana u grupu C sa selekcijama Brazila, Hrvatske i Kazahstana.

Prvu utakmicu odigrali su 15. juna protiv Kazahstana pobjedom 3:0, 16. juna protiv selekcije Brazila također 3:0, 17. juna protiv Hrvatske istim rezultatom. Nakon jednog slobodnog dana igrali su četvrtinu finala s Njemačkom 3:1, a jučer su u polufinalu igrali sa selekcijom Egipta i pobijedili ih sa 3:0, a danas su ponovo porazili selekciju Brazila.

Za Bosnu i Hercegovinu u Poljskoj su igrali: Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Dževad Hamzić, Adnan Manko, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Benis Kadrić, Adnan Kešmer, Ermin Jusufović i Muhamed Kapetanović, pod rukovodstvom selektora Mirze Hrustemovića, javlja NAP.

Čestitamo našim odbojkašima, a svi oni koji ih žele dočekati mogu to učiniti sutra na Sarajevskom aerodromu u 12:25 kada je predviđen povratak iz Poljske.

Možda vam se svidi

Comments are closed.