BiH od sutra bez selektora: Pape voljan ostati na klupi

Bosna i Hercegovina od sutra nema selektora A nogometne reprezentacije, jer aktuelnom selektoru Safetu Sušića ugovor ističe 1. jula, piše novinska agencija Patria.

Da li će Sušić ostati na klupi BiH i naš tim voditi kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo još uvijek niko ne zna, pa ni sam Pape koji je zamolio za malo mira. Popularni Pape je u Sarajevu, a s rukovodostvom Nogometnog saveza još uvijek nije obavio razgovor o nastavku saradnje ili odlasku.

Prijatelji Sušića kažu da je dobro raspoložen i da bi bio voljan nastaviti saradnju sa Nogometnim savezom BiH, a kako saznaje NAP i članovi Izvršnog odbora podržavaju Sušića.

– Počeli su veliki lobiji od strane naših stručnjaka. Vijdet ćemo da li će Pape uspjeti i ovaj put ostati na mjestu selektora.  Pape je uvijek imao i veliku podršku Ivice Osima, ali najvažnije od svega je da je on voljan ostati, pa ćemo vidjeti – kaže naš izvor iz NSBiH.

Inače, po dolasku na sarajevski Aerodrom Elevdin Begić, predsjednik NSBIH nije želio davati izjave, spomenuvši da se ni u Brazilu nije govorilo o tome.

Također, kao mogući kandidat za mjesto selektora spominje se i Sergej Barbarez, nekadašnji kapiten reprezentacije BiH, ali članovi Izvršnog odbora nisu zagrijani za dovođenje nekadašnjeg idola nacije na mjesto selektora.

I Faruk Hadžibegić ne bi imao ništa protiv da sjedne na klupu BiH, ali kao i Barabarez nema veliku podršku. Također kao moguće novo ime na klupi selektora BiH vidi se i Mehmed Baždarević, proslavljeni bh. nogometaš s adresom u Francuskoj. Ipak, sve je još uvijek na bazi špekulacija, pa tako se priča da bi i Dušan Bajević mogao naslijediti Papeta, iako je Bajveić kategorično odbio razgovarati o tome, sve dok BiH ima selektora. Ali, od sutra ga već nema.

– Zaista se ne zna još uvijek ništa. Ali, sada nema više čekanja u ovoj sedmici se sve mora riješiti – dodao je naš sagovornik. 

NAP.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.