Biciklistička staza dobija prepoznatljiv izgled (FOTO)

U proteklom periodu je Zavod za izgradnju i urbanizam Općine Kakanj radio na saniranju oštećenja na cestama prve kategorije.  Pored gradskih saobraćajnica prve kategorije, pažnja se obratila i na uređenje biiklističke staze. Na pojedinim dijelovima staza presijeca saobraćajnicu pa će se uraditi vertikalna i horizontalna signalizacija. Međutim, na biciklističkoj stazi se moraju uraditi i neke druge prioritetnije stvari.

„Postoje tri problema koja moramo riješiti prije nego što pristupimo obilježevanju horizonstalne i vertikalne signalizacije. Moramo izgraditi potporni zid na dijelu obale Zgošće ispod Raiffaisen banke, zatim obnoviti dio staze koji je uništen poplavama u donjem dijelu kod gradskih mostova i na kraju ukloniti niskonaponski stub također u donjem dijelu.“ – ističe Neimarlija.

Zijad Neimarlija - Nakon sanacije obilježavanje horizontalne i vertikalne signalizacije
Zijad Neimarlija – Nakon sanacije obilježavanje horizontalne i vertikalne signalizacije

Budući da se biciklistička staza van sezone koristi kao šetalište, građani se mole da obrate pažnju na očuvanje zasada jasena. Nedavno je zabilježen slučaj uništavanja četiri stabla jasena i time stvoren dodatni trošak lokalnoj zajednici. Ovih dana se intenzivno radi upravo na obilježavanju dionica kojima se pruža biciklistička staza. Ona konačno dobija svoj prepoznatljiv izgled.

[doptg id=”17″]

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.