18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Bh. rukometašice privode kraju pripreme za Grčku, očekivanja nisu velika


U našoj grupi nastupit će još selekcije Latvije i Italije, a susret protiv Grčke koji će otvoriti turnir u petak, prvi je za bh. selekciju nakon 12 godina u kojim u sklopu Rukometnog saveza, reprezentacija nije postojala.

Selektor Radan Rovčanin rekao je da je ipak najvažnije to što je priča o ženskoj rukometnoj reprezentaciji nakon 12 godina ponovo počela, uz nadu da će se igračice predstaviti u najboljem svjetlu u Grčkoj.

Nadam se i rezultatima koji bi nam svima bili na ponos. Vjerujem da će igračice dati sve od sebe. Grčka i Italija imaju kontinuitet, iskustvo je na njihovoj strani, a naše je da damo maksimum, pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno, istakao je Rovčanin.

Reprezentativka Slađana Topić je kazala da je reprezentativno okupljanje za turnir poput predstojećeg, čekala cijelog života.

Treba biti realan i reći da smo malo vremena na okupu, što nećemo koristiti kao izgovor. Pritiska uvijek ima, ali to treba biti pozitivno i gurati nas prema naprijed. Znamo da su ostale reprezentacije iskusnije, ali one sigurno nemaju informacije o nama i mi ćemo biti faktor iznenađenja“, najavila je Topićeva.

Iz Rukometnog saveza BiH osim prijatelja koji su pomogli organizaciju priprema i putovanje u Grčku. Polazak je planiran sutra u ranim jutarnjim satima.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO