Bh. policija otkrila petorku: Evo kako su prevarili banku za 3,5 miliona

Prijedorska policija tereti R.B., R.Š., D.P., T.Z. iz Cazina i S.M. iz Bihaća da su prevarom oštetili banku za 3,5 miliona maraka i to prilikom podizanja kredita za koji su pod hipoteku založili nekretninu u Prijedoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako “Nezavisne” saznaju, oštećena je Ziraat  banka, jer nakon što su predali zahtjev u Republičku upravu za geodetske poslove  za knjiženje te hipoteke, banka je isplatila kreditni plasman, međutim nakon toga oni su povukli zahtjev za knjiženje tako da je nekretnina ostala u njihovom vlasništvu.

Kako je pojasnio izvor, osumnjičeni su potom tu nekretninu dali drugom pravnom subjektu po ugovoru o izmirenju duga, tako da je ta nekretnina koja je trebala biti data kao hipoteka za kreditni plasman prešla u vlasništvo trećeg pravnog lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je saopšteno iz PU Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu podnijeli su izvještaj protiv njih zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevara, dok se R.B. i R.Š. na teret stavljaju još i krivična djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i zloupotreba položaja odgovornog lica.

“Krivična djela osumnjičeni su počinili tokom 2017. godine na način da su na nekretninu u Prijedoru koja je bila u procesu upisa založnog prava za kreditni plasman banke iz Sarajeva u iznosu od 3.500.000 KM, na osnovu ugovora o izmirenju duga prema jednom osumnjičenom licu izvršili upis hipoteke nad tom nekretninom u njegovu korist”, saopšteno je iz PU Prijedor.

Dodaju da su na taj način osumnjičeni pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3,5 miliona maraka, za koliko je oštećena banka iz Sarajeva.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE