Bh. građani će Novu godinu dočekati u Istanbulu, Budimpešti, ali i u Dubaiju

Popularno

Povezano


Novogodišnje praznike bh. građani sve češće koriste da otputuju na kraći odmor te da u novu godinu uđu sa neke druge lokacije.

- Marketing -

Mnogi bh. građani već tradicionalno odlučuju godinu ispratiti izvan granica naše države, bilo da otputuju u susjedne države, svjetske metropole ili pak egzotične destincije.

Turističke agencije svake godine kreiraju posebne novogodišnje ponude, a potražnje za putovanja ne manjka. Direktor turističke agencije Ventura Travel Adnan Terzić smatra da je masovnija vakcinacija doprinijela porastu potražnje za putovanjima.

Posebno zanimanje građani pokazuju za vikend putovanja tokom adventa, kao što su Beč, Graz, Zagreb i Budimpešta.

Agencija VTA je pripremila dinamičniju ponudu putovanja za doček Nove godine u odnosu na prethodnu godinu, a u ponudi su se našle destinacije: Atina, Budimpešta, Milano i Venecija, Dubai itd. Također, ima interesovanja za destinacije poput Beča, Budimpešte te Istanbula.

“Rezervacije se uveliko bilježe, kao i očekivano, u početku prodaje prvih minuta najveći interes putnika je za Istanbul autobusom i Istanbul avionom, jer je Turska označena kao safe travel destinacija, gdje naši građani putuju nesmetano, bez dodatnih ograničenja, kao i Budimpešta – koja nema mjera”, kazao je.

Pored standardnih aranžmana, Centrotours u novogodišnjoj ponudi ima turske destinacije za koje su bh. građani pokazali najveći interes, a to su Istanbul, Kapadokija i Antalija, ali i druge svjetske destinacije.

Do Istanbula putnici stižu direktnim letom iz Sarajeva, a u ponudi je putovanje u trajanju od pet dana. Također, za ljubitelje mora i ugodnije klime i tokom zimskih dana Centroturs je pripremio devetodnevno putovanje u Antaliju.

Turistička agencija Relax Tours za doček Nove godine izvan granica naše zemlje nudi putovanja u Istanbul, Dubai, Kairo i Atinu.

- Marketing -

Najnovije