Bh. Ginisov rekorder Edin Kajević Kaja u nedjelju gostuje uživo na njemačkoj ZDF televiziji

0

Edin Kajević Kaja, dvostruki Ginisov rekorder,majstor tekvandoa,crni pojas 4 dan, u nedjelju, 27. augusta u 12 sati, zajedno sa svojim mentorom Muhamedom Kahrimanovićem Hammerhandom bit će gost uživo u programu poznate njemačke TV kuće ZDF.

U emisiji koja se emitira više od 20 godina i koju gleda više miliona gledalaca u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Belgiji, Danskoj, Poljskoj, pred Kajevićem će biti postavljeno 60 komada kokosovih oraha, a njegov zadatak bit će da laktom ruke razbije više od 41 komada u jednoj minuti.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– Sigurno da je ovo priznanje i čast za mene i mog mentora Kahrimanovića, da budem gost u ovoj emisiji, na ovoj poznatoj i priznatoj TV kući. Sve ću učiniti da pred tv kamerama uživo razbijem sve te kokosove orahe i na taj način još jednom pronesem ime naše BiH širom svijeta. Marljivo,vrlo studiozno sam se duži period pripremao za ovaj nastup,uz pomoć čuvenog velemajstora i višestrukog Ginisovog rekordera Muhameda Kahrimanovića i vjerujem da ću obradovati naše ljude u cijeloj Evropi koji će to pratiti putem tv prenosa. Obećavam, bit će ovo rezultat za moj narod i moju BiH- poručio je Kajević pred ovaj spektakl.

Podsjetimo, Kajević je u Visokom za minutu razbio 40 komada i ponio naslov Ginisovog rekordera, a u aprilu 2015 god. je razbio čak 62 limenke pune pića i na taj način drugi put ponio naslov Ginisovog rekordera, a koji je do tada iznosio „samo“ 41 komad tih limenki.

Također, Muhamed Kahrimanović i Edin Kajević prošle godine gostovali su u holandskom popularnom TV Showu “Wedden Dat” u Amsterdamu, a Kaja je tokom nastupa u toj emisiji, u kojoj je učestvovalo devet rekordera iz brojnih zemalja, u minuti laktom razbio ukupno 50 kokosovih oraha.