Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović jučer je prisustvovao skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Tešnju.

Tom prilikom Bećirović je izjavio da u svakom dijelu Bosne i Hercegovine nailazimo na primjere snalažljivosti i poduzetništva naših ljudi.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Međutim, naši poduzetnici se trebaju razvijati uz pomoć države, a ne unatoč državi koja ne pokazuje razumijevanje za njihove potrebe. Za plodonosna preduzeća ključni su zadovoljni radnici. Moramo usvojiti zakonsku regulativu kojom se štite radnička prava i garantuju minimalne plate od kojih se može dostojanstveno živjeti”, izjavio je Bećirović.

Dodao je da privrednicima treba osigurati olakšice i poticati ih da sredstva reinvestiraju u razvoj preduzeća i podizanje radničkih primanja. Zato država mora da privrednicima ponudi porograme koji će im omogućiti podršku da realizuju takve mjere.

“Nažalost, imamo vlast koja odbija ukinuti akcize na gorivo, da i ne govorim o posebnim programima podrške poslodavcima i izvoznicima”, kazao je Bećirović.

Kao budući član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, učinit ću sve da diplomatska mreža Bosne i Hercegovine bude servis našim privrednicima u osiguranju novih tržišta.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Nažalost, u diplomatiju se danas šalju ljudi koji postavljenje gledaju kao trajni plaćeni odmor, umjesto odgovoran posao koji treba iznjedriti ekonomsku saradnju, unapređenje poslovnog ambijenta za naše izvoznike i korist za naše ljude. Nakon oktobra ćemo to mijenjati i Bosna i Hercegovina će imati diplomate koji rade svoj posao za dobrobit države koja ih je postavila na pozicije – zaključio je Bećirović, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Snažan zemljotres pogodio BiH: Epicentar pet kilometara od Stoca

U 21:08 osjetio se slabiji zemljotres u našoj zemlji....

Video smrti ubice koji je ubio trudnu suprugu: Policajci ga opkolili, on pucao u sebe

Sokol Halili, osumnjičeni za ubistvo trudne supruge Hamide Magaši,...

Vijest koja ohrabruje: Globalne cijene hrane ostale uglavnom stabilne u novembru

Globalne cijene prehrambenih proizvoda ostale su uglavnom stabilne u...

Devojčica izgubila dio stopala u napadu ajkule: Otkriva kako je uspjela pobjeći zvijeri

Jasmin Carney, djevojčica sa Floride, bila je u nedjelju...