Bećirović ponio uplatnice za poklonjeni novac, Izetbegović: Ako ste dali upola kao ja odustajem od kandidature

Tokom debate na Federalnoj televiziji, kandidati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine su se dotakli i teme pravosuđa i imovinskih kartona političara, koja je pokrenula priču o visokim platama i poklanjanju novca. Stoga su se Denis Bećirović i Bakir Izetbegović pohvalili.

“Predlažem da pravosuđe prvo nas ispita kolika nam je imovina i kolika su nam primanja. Ako ima jedna marka razlike, takvi nemaju šta da rade u politici. U ovom društvu neće biti pravde dok ne povučemo oštru liniju između ljudi i lopova. Moj prijedlog je da se krene od mene”, započeo je Bećirović.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Izetbegović je na to kazao da će, ako išta kod njega ima osim onoga što je u imovinskom kartonu, vrlo rado pokloniti kao što je poklanjao i do sada iz svojih previsokih plaća.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Jedno su floskule, drugo je izdvojiti. Te plaće nismo zaradili jer nije radio Dom naroda. Treba 1/3 od toga dati nekome kome treba. Ja sam to radio. Ne bih rekao da su svi ostali to radili koliko sam ja. Izvadite novčanik”, rekao je Izetbegović.

Bećirović ističe da je glasao protiv najnovijeg povećanja plata u Domu naroda te da nikada nije primio cijelu svoju visoku platu ni ranije, a ni sada kada je povećana.

“Jeste li vi odvajali novac, imate li dokaz gdje? Jeste li u stanju da izvadite uplatnice da to pokažete ko što ću ja to sad učiniti”, rekao je Bećirović.

Na to je Izetbegović kazao da nije ponio uplatnice jer se novac odvajao direktno od plate.

“Ako ste Vi dali pola od onoga što sam ja dao, ja ću odustati od kandidature”, odgovorio mu je Izetbegović.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...