― Marketing ―

Bayern jednoglasno sinoć donio odluku o Hasanu Salihamidžiću

- Marketing -

Nekadašnji reprezentativac BiH Hasan Salihamidžić već pet godina je na funkciji sportskog direktora Bayerna.

Iako je bilo i dosta kritika na njegov račun, mora se priznati da radi veliki posao. Pod njegovim vodstvom ekipa napreduje, osvaja trofeje iz sezone u sezonu i postaje sve moćnija.

Zbog dobrog rada Salihamidžić je prošle godine imenovan u board direktora te je dobio još veće ovlasti u klubu, a sada je jednoglasno odlučeno da se potpiše novi ugovor do ljeta 2026. godine. Prethodnim ugovorom je za Bavarce bio vezan do narednog ljeta.

- Marketing -

“Hasan Salihamidžić je odradio odličan posao u pet godina koliko je na čelu Bayerna. On kontinuirano razvija sportsko područje naših stručnjaka i talenata strukturno i osobno. Uz naše rezultate na terenu, uvijek pazi i na gospodarsko okruženje. Hasan Salihamidžić 24 sata dnevno daje sve za FC Bayern. On se zalaže za gen Bayerna, za kontinuitet i za naslove. Naš tim nadahnjuje naše navijače atraktivnim i uspješnim nogometom. Nadzorni odbor je uvjeren da će on i njegovi kolege u odboru nastaviti uspješno oblikovati sportsku FC Bayerna u godinama koje dolaze”, rekao je predsjednik Bayerna Herbert Hainer.

Hasan Salihamidžić je naravno zahvalan na povjerenju koje je dobio.

“Zahvaljujem se Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju, a posebno predsjedniku Nadzornog odbora Herbertu Haineru koji je u svakoj fazi podržavao moje ideje i planove. Uvijek sam govorio: volim Bayern, Minhen je moj dom. Jako sam zadovoljan što našu vrlo dobru i u konačnici snažnu saradnju možemo nastaviti do 2026. godine. Moj cilj i cilj mojih kolega iz uprave, kojima također želim zahvaliti, je da našim članovima i navijačima svake sezone ponudimo nacionalno i međunarodno konkurentnu i uspješnu momčad, temeljenu na ekonomskim razlozima. I dalje ću davati sve od sebe za ovo – na jako smo dobrom putu”, poručio je nekadašnji igrač Bayerna.

S njim na čelu Bayern je osvojio pet naslova Bundeslige, dva DFB kupa, Ligu prvaka, evropski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Salihamidžić je bio igrač Bayerna od 1998. do 2007. godine te je, poput sadašnjeg izvršnog direktora Olivera Kahna i ambasadora kluba Giovanea Elbera, bio dio tima Bayerna koji je 2001. u Milanu slavila naslov Lige prvaka.

Nevjerovatno je koliko stranih jezika govori Hasan Salihamidžić

Hasan Salihamidžić je čovjek koji je konstantno u njemačkim medijima.

Iz dana u dan se pojavaljuju nove informacije o sportskom direktoru Bayerna koji je tokom ljeta odradio zaista odličan posao kako po pitanju ulaznih tako i izlaznih transfera.

Po prvi put u klupskoj historiji Bayernu se desilo da tokom jednog prijelaznog roka uspije zaraditi više od 100 miliona eura i to bez bonusa.

Salihamidžić je uspio prodati Roberta Lewandowskog u Barcleonu za 45 miliona, a izdvajaju se još transeri Nianzoua (16), Chira Richardsa (12) te Marca Roce(12).

Klub su još napustili za manje iznose Joshua Zirkszee, Omar Richards, Lukas Mai, Christan Furchtl te R. Th. Hoffman.

U međuvremenu su Bavarci i trošili. Izdvajaju se tri transfera. Matthijs De Ligt je kupljen iz Juventusa za 67 miliona, Sadio Mane iz Liverpoola za 32 miliona te Mathys Tel iz Rennesa za 20 miliona.

U svim tim poslovima Salihamidžić se pokazao kao odličan pregovarač te su do izražaja došle njegove pregovarčke sposobnosti. Jedan od razloga je taj što je Braco pravi poliglota.

Naime, osim bosanskog jezika, proslavljeni bh. as još fluentno govori njemački, engleski, italijanski i španski jezik.

Međutim, to neće biti kraj. Kako izvještava njemački Sky bez obzira što ima 45 godina Salihamidžić dodatno želi proširiti svoje znanje.

Naime, bivši reprezentativac BiH je odlučio još da nauči francuski i portugalski jezik pa su ljudi koji s njim pregovaraju ostali zadiljevni.

- Marketing -

Najveći stočar sa Vlasinja sa najviše štala, ovo nema nigdje

Ćamil Mutapčić je vjerovatno najveći stočar sa Vlasinja koji ne planira odustajati od stočarstva iako je u godinama u kojima bi trebao odmarati...