Banjalučanke i Beograđanke unakažene u salonu ljepote: Mi smo žrtve!


Zastrašujuće fotografije unakaženih žena u Srbiji kruže društvenim mrežama. Sve one su poslije takozvanih brazilskih estetskih zahvata dobile strašne kraste, opekotine i ožiljke koji ne prolaze. Jedna od njih za portal Nova.rs ispričala da su doživele toliki pakao da sada pravdu traže na sudu.

- Marketing -

“Kad su nas lekari posle svega videli, kazali su nam da su opekotine kao posle požara”, počinje priču Beograđanka koja je imala veliku nesreću sa laserskim smanjivanjem nosa.

“Problem je što prema zakonu u Srbiji taj zahvat može da radi samo lekar ili medicinsko osoblje, i to u specijalizovanoj ustanovi. Mi smo tek posle saznale da ona uopšte nije lekar, kako se predstavljala. Problem je i što je ona obučavala druge da rade taj ‘tretman’”.

Ova Beograđanka kaže i da se tretman plazma pjenom radi na par milimetara razmaka i da mora da ga radi stručnjak, baš da ne bilo neželjenih posljedica.

“Ne skida se ceo epiderm, ne skidaju se četiri sloja kože kao što je ona svima nama radila. Dakle, ja sam otišla na lasersko smanjivanje nosa i platila tretman oko 1.700 evra. Cena tretmana kod nje je inače okvirno 1.000-2.000 evra. A dobila sam sprženo lice, ožiljke koji će mi ostati.”

Priča da je već tokom samog tretmana bilo jasno da nešto nije u redu, ali ona nije bila sasvim svjesna toga

Ona je sa još četiri žene koje su prošle isto napravila Instagram stranicu na kojoj objavljuju fotografije unakažene izgorjele kože sa krastama, a sve kako bi upozorile druge.

“Sve mi smo za Olgicu Markanović saznale preko Instagrama gde je ona objavljivala snimke zahvata, ali i preko jedne naše popularne pevačke zvezde koja ju je reklamirala na društvenim mrežama. Takođe, videle smo da je Olgica prije dve godine proglašena za preduzetnicu godine.

Videle smo i snimke žena koje su pričale da su zadovoljne posle njenih tretmana, ali nijedna od nas tada nije obratila pažnju na to da su snimci zamagljeni i da su korišćeni filteri”, prisjetila se je žena za koju je ova strašna priča počela prošle jeseni.

Međutim, ispostavilo se, kako kaže, da su te navodne preporuke – sasvim pogrešne. Umjesto da radi lasersko smanjivanje nosa kao što je objašnjavala na Instagramu, Olgica Markanović je, kako je kazala sagovornica portala Nova.rs., radila tretman plazma pjenom.

Bolelo je kao đavo, a oporavak je bio još gori. I dan-danas se oporavljam jer taj atrofirani ožiljak i dalje boli. A odmah nakon tretmana, kad su spale kraste, videla sam da su ostali ožiljci. Na sve to, ona je kazala da treba da dođem na korekciju. I nakon te korekcije, kad su spale kraste za 15 dana, ožiljak je bio još veći.

Nakon toga sam se obratila advokatu i sudskom veštaku. I on i dermatolog su rekli za mene i druge žene da smo prošle kao kroz požar. Ona nam je trajno uništila epiderm toliko da ćemo biti sklone kanceru jer naša koža na tom delu više nema zaštiti sloj. Ti ožiljci će nam biti vidljivi do kraja života i mogu da se saniraju samo 70 odsto.”

Ova Beograđanka kaže da im se i druge oštećene žene javljaju iz sata u sat i takođe podnose tužbe, i iz Beograda i iz Banja Luke, budući da Olgica Markanović radi i dalje u oba grada.

Nakon ovih navoda novinari portala Nova.rs pitali su Olgicu Markanović šta kaže na optužbe.

“Ovih dana trpimo sajber nasilje od dotičnih osoba koje su čupale i odvaljivale sebi rane. Njih je šest, a sve ostale su konstruirane priče. Naši zahvati nemaju opasne posledice, mi imamo divna iskustva i svi koji poštuju proces oporavka, tokom kog postoji neki vid rane, svaki vid degradacije nečeg divnog će biti predočen nadležnim službama, pošto se vodi antikampanja bez argumentovanih i izmišljenih i konstruiranih reči našeg lika i dela.

Verujemo u naše institucije, i RS-a i Republike Srbije, da se ovakvim ljudima stane na kraj da bi ljudi saznali pravu istinu koju ćemo i objaviti nakon svega.

Ne želimo da pridajemo pažnju dotičnoj osobi koja želi da nas ucenjuje, šalje pretnje, uznemirava normalne ljude tokom procesa i širu javnost”, navela je Olgica Markanović u svom odgovoru.- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano