Bakir Izetbegović danas obišao Povezice I Kraljevu Sutjesku(FOTO)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je u posjeti općinama Visoko, Kakanj, Zenica i Maglaj, odnosno najugroženija područja zahvaćena poplavama u ovom dijelu BiH

U okviru svoje posjete u Kaknju, Izetbegović je posjetio područja ugrožena elementarnom nepogodom duž područja korita rijeke Bosne u MZ Povezice, kao I najugroženija područja u Kraljevoj Sutjesci.

Izetbegovića su u dočekali općinski načelnik Nermin Mandras kojim je razgovarao o stanju nastalom nakon elementarne nepogode u Kaknju,a u Kraljevoj Sutjesci gvardijan fra.Zoran Jaković s kojim je razmijenio iskustva o trenutnom stanju u ovoj župi.

Pored Predsjedavajućeg Predsjedištva BiH Bakira Izetbegovića, Kakanj su posjetilili I Poslanik u predstavničkom Domu BiH Šefik Džaferović, Poslanik u Domu naroda PSBiH Halid Genjac, zastupnik u Parlamentu FBiH Mirsad Zaimović, Zastupnici u skupštini ZDK Almedin Aliefendić I Džemal Bečirhodžić.

Kako saznajemo, Predsjedništvo BiH je poslalo pismo pomoći Sjedinjenim američkim državama, kao I svim članicama EU. Pomoći su se već odazvale Austrija, Hrvatska, Slovenija, Luksemburg I SAD.

[doptg id= “2”]

Možda vam se svidi

Comments are closed.