Povezano

Baka: Čuvat ću unuke samo ako mi kći plati. Radim i nisam dječji vrtić

Svaki roditelj zna da je pronalazak kvalitetne i povoljne osobe koja će čuvati djecu prava noćna mora. Zbog toga se često okreću članovima porodice, ali bake i djedovi nisu uvijek oduševljeni idejom da brinu o svojim unucima.

Konkretno, jedna baka na Redditu je objavila da je sretna što će čuvati svoje unuče, ali samo ako joj njezina kći to plati devet funti po satu (oko 20 KM). Tom izjavom je podijelila ljude.

- Marketing -

“Moja kći radi pet dana u sedmici, otprilike sedam do osam sati u danu, od 7:30 do 15. Pitala me bih li mogla čuvati njenog sina dva do tri dana u sedmici”, pojasnila je baka situaciju.

Pristala je, ali pod uvjetom da za to bude plaćena 20 KM po satu. Kći je pristala, ali je zamolila da smanji iznos na 16 KM po satu.

– Kaže mi da si to u suprotnom ne može priuštiti, a zarađuje 40 KM po satu. Ja nisam dječji vrtić. Imam svoj život, radim i sama i mislim da bi trebala razumjeti da, ako čuvam njeno dijete, ne mogu raditi i smanjujem si plaću. Ona bi to trebala nadoknaditi”, dodala je.

Ilustracija

Komentari korisnika Reddita na ovu situaciju su različiti.

“Reci joj samo da ne želiš čuvati unuka. Tražiš je više od pola njezine plaće. Očito je da si to ne može priuštiti”, smatra jedna osoba.

“Trebala bi za to biti plaćena, ali si loša osoba ako želiš kćeri uzeti toliko”, slaže se druga.

“Da, možda će je dječji vrtić stajati i više, ali ondje rade educirane osobe s certifikatima. Kako možeš tražiti koliko i oni”, upitala je treća.

“Ja bih na tvom mjestu bila iskrena i rekla da ne želim čuvati dijete. Manipuliraš”, zaključila je četvrta.

- Marketing -

Najnovije

Popularno