Bajrović: Dragan Čović će na kraju završiti u bjekstvu u Hrvatskoj– Dragan Čović će na kraju završiti u bjekstvu u Hrvatskoj, a Plenković je trenutno svjestan svega i sprema Kordića kao zamjenu – kazao je Bajrović

Reuf Bajrović je komentarisao trenutnu situaciju u državi kao i održavanje izbora ove godine, odnosno postupke predsjednika HDZ-a Dragana Čovića u pregovorima za izborni zakon.

- Marketing -

– Probosanske snage su uspjele da preuzmu kontrolu ključih institucija u zadnjih nekoliko godina. Prvenstveno Predsjedništvo gdje imamo Komšića i Džaferovića, zatim Oružane snage na čelu sa ministrom Sifetom Podžićem i generalom Mašovićem. Zahvaljujući njima, naša vojska će dobiti veliku podršku. Također, sada imamo mogućnost da se prvi put sami branimo. Tu je važno spomenuti i ministarstvo sigurnosti, CIK, VSTV koji nije više pod kontrolom Dodika i Čovića. Svi mehanizmi zaštite državnog integriteta su prvi put u rukama probosanskih snaga. Sve što pokušavaju da urade Čović i Milanović će završiti onako kako je završilo Jelavićevo djelovanje.

Bajrović dalje dodaje da će lider HDZ-a Dragan Čović završiti na kraju u bjekstvu u Hrvatskoj.

– Dragan Čović će na kraju završiti u bjekstvu u Hrvatskoj, a Plenković je trenutno svjestan svega i sprema Kordića kao zamjenu. Tiraniju HDZ-a treba konačno da maknemo s dnevnog reda, pogotovo sada kada imamo konflikte između Čovića, Milanovića i Plenkovića, rekao je Bajrović za Hayat.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano