Autoškola iz Kaknja traži pomoć nakon brutalne krađe: Sigurnosna situacija je zabrinjavajuća

  • Jutros  (op.a. jučer ujutro) u našem poslovnom prostoru, sjedištu Autoškole HA-BE d.o.o. zatekli smo pomalo filmski prizor, rečenica je kojom je uposlenica ove autoškole počela opisivati ono što je zatekla dolaskom na posao.

Kako tvrdi, jučer ujutro su zatekli obijena vrata, u prostorijama škole stvari su bile razbacane dok su pronađeni i tragovi zapaljenog papira.

- Marketing -

Nedostajao je određeni broj inventara, tri laptopa, komunikacijski uređaji, ključevi od motocikla koji se koristi za obuku.

  • Ukoliko neko bude imao bilo kakvu informaciju o prodaji laptopa Lenovo ili Fujitsu neka nam javi, slijedi nagrada, molba je iz ove autoškole sugrađanima.

Učestale krađe

Postojeću krizu dodatno su unaprijedile posljedice pandemije a sada i još veća kriza koja je posljedica ruske agresije na Ukrajinu. Širom svijeta cijene osnovnih životnih namirnica rastu, pa tako i u Bosni i Hercegovini. Cijene rastu, plate „miruju“, sve to donosi neke nove probleme.

Tokom krize svoje djelovanje znatno su pojačali kriminalci i lopovi koji svakodnevno „operiraju“ ne birajući način i sredstvo. Da se radi o stvarnoj krizi najbolji je pokazatelj da lopovi tako bahato i smjelo ulaze u privatne posjede, objekte i kradu sve „što im dođe pod ruku“ kako bi prodajom profitirali.

U Kaknju u posljednje vrijeme, prema izvještajima MUP-a ZDK, uglavnom se kradu mašine i alati, mali kućanski aparati, računarska oprema ali i metalne ograde.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano