Povezano

Automobil ljudima upao u kuću pravo kroz prozor i uništio trpezariju: Neviđena nesreća u Šapcu

Zbog nesvakidašnje nezgode porodica Pavlović iz šabačkog naselja Letnjikovac imala je besanu noć.

Jutros, oko pola dva “Peugeot” kojim je upravljao komšija T. M, probio je dvorišnu ogradu i kroz prozor do ulice uletio u dnevni boravk njihove kuće u Ulici Sime Katića 2.

- Marketing -

  • Ja sam spavala, a suprug tek što je bio legao. U drugoj sobi je spavala svekrva. Mene je iz sna probudila strašna detonacija. Nisam znala u tom trenutku šta je, a kada smo otišli u dnevni boravak nismo mogli da vjerujemo šta se dogodilo. Auto je bio u sobi, samo što nije ušao u električni šporet, a napolju su ostali samo zadnji točkovi – uzbuđeno prepričava Milena Pavlović.

Dnevni boravak su, prema njenim navodima, prekrili prašina, staklo i cigle. Dok gledaju šta ih je snašlo ukućani se snebivaju i još uvijek ne pospremaju krš čekajući ponedjeljak da se obavi procjena štete.

  • Sto, osam stolica, kuhinja, fotelje, laminat, tepisi, sve je uništeno. Sve je bilo novo pošto smo prije četiri godine kupili staru kuću i renovirali je i tada unijeli nove stvari. Svaki dinar smo uložili u kuću, a sad ne znamo šta ćemo. Sve se može nadoknaditi i popraviti, ali od stresa koji smo preživjeli ne znam kako ćemo da se oporavimo – dodaje Milena.

Pavlovići su u trenutku kada su ugledali automobil u svom dnevnom boravku bili u tolikom šoku da nisu bili u stanju da pozovu policiju. Pretpostavljaju da je neko od komšija prijavio policiji da se nezgoda dogodilal pa su policajci ubrzo stigli i obavili uviđaj.

Poslije uviđaja vozača, kojeg Pavlovići poznaju “iz viđenja” jer živi u komšiluku, ali onjemu ništa ne znaju, policija je privela u stanicu. Istragom će biti utvrđen uzrok neobične nezgode u kojoj, na sreću, niko nije povrijeđen.

 

- Marketing -

Najnovije

Popularno