11.4 C
Kakanj
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Austrija donirala BiH preko milion zaštitnih maski


Humanitarna organizacija CARE Austria u saradnji s CARE International Balkans organizacijom sa sjedištem u Sarajevu donirala je Bosni i Hercegovini 1.015.650 zaštitnih maski, ukupne vrijednosti 42.387 eura.
Humanitarnu pošiljku u Bosni i Hercegovini preuzelo je Ministarstvo civilnih poslova BiH, a raspodjela donacije krajnjim korisnicima u Republici Srpskoj bit će izvršena putem Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, dok će donaciju za Brčko distrikt preuzeti Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge, a u Federaciji BiH, donacija će biti isporučena krajnjim korisnicima putem kriznih štabova pri kantonalnim ministarstvima nadležnim za zdravstvo.
Također, znatan dio donacije namijenjen je centrima za mentalno zdravlje širom BiH, a obuhvatit će i partnerska udruženja korisnika kojima CARE International Balkans daje podršku. U dogovoru s donatorom, dio ove humanitarne pošiljke dobit će Služba za strance BiH u cilju smanjenja rizika po život i zdravlje zaposlenih tokom obavljanja njihovih poslova sa strankama u vrijeme pandemije koronavirusa.
– Veliko nam je zadovoljstvo da smo u prilici osnažiti zdravstvene institucije u BiH i pojedine nevladine organizacije u ovim iznimno teškim trenucima doista vrijednom donacijom. Koristim priliku da se zahvalim CARE Austria i njihovim partnerima na izdvojenim sredstvima namijenjenim građanima Bosne i Hercegovine. Moram napomenuti da je CARE International Balkans zahvaljujući projektima koje je dobio do sada tokom pandemije pomagao najugroženije skupine prehrambenim i higijenskim paketima, zaštitnom opremom, dezinfekcijskim sredstvima i ekonomskim vaučerima – kazala je Sumka Bučan, direktorica CARE International Balkans.
Ministarstvo civilnih poslova BiH zahvalilo se organizaciji CARE na donaciji i iskazanom razumijevanju za potrebe zaštite života i zdravlja ranjivih kategorija stanovništva tokom pandemije koronavirusa, prenosi “Avaz“.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO