Atentat u Beogradu: Ubijenog su povezivali s likvidacijom Miloševićevog odvjetnika

0

STRAHINJU Stojanovića, koji je ubijen jučer oko 12:15 u eksploziji automobila u Beogradu, povezivali su s ubojstvom odvjetnika Dragoslava Miše Ognjanovića 2018. godine.
 
Inače, tijekom istrage o ubojstvu odvjetnika utvrđeno je da su najmanje dvije osobe pratile Ognjanovića prije likvidacije, a jedan od njih bio je upravo Stojanović.
>> Tko su ubijeni muškarac i Kolumbijka koja je bila s njim?
Jedan od najutjecajnijih beogradskih odvjetnika 57-godišnji Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 29. srpnja 2018. godine ispred svog stana u Ulici Antifašističke borbe.
Prije toga bio je sa sinom u restoranu “Madera” u centru Beograda. Vjeruje se da ga je ubojica pratio kada je krenuo kući. Ubijen je u mračnom prolazu zgrada gdje ne postoje sigurnosne kamere. 
Čim su odvjetnik i njegov 27-godišnji sin Petar izašli iz automobila i krenuli prema zgradi, prišao im je ubojica i pucao u Ognjanovića. Ranjeni odvjetnik je pao, a sin, kojeg je jedan metak pogodio u šaku, podigao ga je. Ubojica se već počeo udaljivati od njih, ali se okrenuo, pogledao ih i kada je vidio da je Miša i dalje živ, vratio se i ispalio još pet hitaca u odvjetnika.
Inače, Miša Ognjanović najpoznatiji je kao jedan od odvjetnika Slobodana Miloševića pred Haškim sudom, a branio je i njegovu suprugu Miru Marković.
Bio je u pravnom timu Luke Bojovića, pripadnika ozloglašenog zemunskog klana te je branio i Đorđa Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubojstva Bricea Tatona, francuskog navijača ubijenog u Beogradu.
>> Intenzivna potraga za ubojicom odvjetnika Slobodana Miloševića
Prvi je atentat na Stojanovića počinjen nakon ubojstva odvjetnika Ognjanovića, 11. kolovoza 2018. u zemunskom naselju Galenika. Istraga je tada išla u smjeru povezanosti ta dva slučaju. Ognjenović je prije ubojstva rekao da sumnja da ga Stojanović s još jednim muškarcem kontinuirano prati.
Stojanovića je inače poznavao sa suđenja u slučaju ubojstva brata kriminalca Luke Bojovića, Nikole, gdje se njegov mogući egzekutor pojavio u svojstvu svjedoka.
Atentat na Stojanovića 2018. je počinjen na sličan način, eksplodirao je njegov Audi, a spasilo ga je to što je krenuo nazad u stan po mobitel. Stojanović je imao ozbiljan kriminalni dosje i više puta je privođen, hapšen i osuđivan zbog različitih teških kaznenih djela.
Kako su pisali srpski mediji, osuđivan je zbog prinude i oružja, a ima i zatvorskog staža. Bio je u zatvoru do travnja 2018. zbog općeopasne radnje.
Stojanovića je inače poznavao sa suđenja u slučaju ubojstva brata kriminalca Luke Bojovića, Nikole, gdje se njegov mogući egzekutor pojavio u svojstvu svjedoka.
Pričalo se da je Strahinja u travnju 2013. na Galenici ranio kuma Miloša Vidakovića te da je naručio njegovo ubojstvo.
Prema pisanju Blica sumnjičilo ga se i za ubojstvo vlastita oca koji je ubijen 2015. na ulaznim vratima stana pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.
Sudeći po Instagram profilu Kolumbijke, Stojanović i ona bili su u ljubavnoj vezi već neko vrijeme. Na Facebooku su objavljivali slike s raznih luksuznih putovanja. 
Prije toga je bio u vezi sa španjolskom misicom Olat Bilbao Gonzales.
Ona je u prvom atentatu na Stojanovića bila ozlijeđena, a on je prošao neozlijeđen jer se baš u tom trenutku vraćao u stan po mobitel.
Video možete pogledati i OVDJE 

[bar group="4078"]