AstraZeneca najavljuje novi lijek protiv kovida-19

Popularno

Povezano


Eksperimentalni lijek kompanije Astra Zeneka, koktel antitela protiv korona virusa, uspešno sprečava teške forme infekcije i smrtni ishod kod hospitalizovanih pacijenata, pokazali su rezultati studije u završnoj fazi, saopšteno je danas iz ove britanske kompanije.

- Marketing -

Lijek nazvan AZD7442, smanjuje rizik od razvijanja teških formi infekcije i smrtnog ishoda kod 50 odsto pacijenata sa simptomima kovida-19 na sedam dana ili kraće, piše Rojters, a prenosi Tanjug.

– Rana intervencija antitelima može značajno da umanji progresiju teških formi bolesti, uz kontinuiranu zaštitu dužu od šest meseci – potvrdio je Mene Pangalos, izvršni potpredsednik za biofarmaceutiku, istraživanja i razvoj u kompaniji AstraZeneka i dodao da će kompanija pružiti na uvid nadležnim instuitucijama sve podatke.

AstraZeneka takođe razvija koktel lekova za terapiju obolelih koji nemaju dovoljno jak imunološki odgovor, a vakcinisani su protiv korona virusa, a prošle nedelje je podnela zahtev za hitnu upotrebu američkom regulatornom telu za hranu i lijekove, prenosi telegraf.

- Marketing -

Najnovije