18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Asocijacija mladih SDA: Osuđujemo skandaloznu publikaciju Fondacije Friedrich EbertAsocijacija mladih SDA osuđuje publikaciju Fondacije Friedrich Ebert pod nazivom “Banana state news” a koja se izruguje sa suverenitetom i međunarodnim integritetom države Bosne i Hercegovine, iskazujemo zabrinutost po pitanju namjera i daljeg djelovanja programa koje ova fondacija provodi, a u kojem mahom učestvuju predstavnici lijevih političkih opcija.

Projekat FES-a koji je rezultirao navedenim političkim pamfletom, bez obzira na razna ograđivanja u vidu “disclaimera”, predstavlja u svojoj suštini propagandu sa ciljem ismijavanja kako države Bosne i Hercegovine tako i određenih kulturoloških vrijednosti svih njenih naroda.

Posebno je sramotno što su u kreaciji ovakvog propagandnog materijala pod vodstvom aktera iz manjeg BiH entiteta, sudjelovale i osobe koje crpe svoj politički i ekonomski benefit iz istih institucija koje ismijavaju.

Osuđujemo i odbacujemo nastavak evidentno stimuliranog diskursa o izjednačavanju Stranke demokratske akcije sa retrogradnim snagama u Bosni i Hercegovini kroz izjednačavanje predsjednika Izetbegovića sa Dodikom i Čovićem. Činjenica da ovakva publikacija sa ovim narativom izlazi neposredno nakon nedavnog sastanka sa svim predstavnicima probosanskih stranaka o zajedničkom nastupu u entitetu RS potencijalno i upućuje na namjere kreatora i finansijera.

Napominjemo kreatore ovog projekta da bez obzira na međunarodno finansiranje i dalje podliježu domaćim regulativama, dok finansijere “čije stavove ne predstavlja ova publikacija” i “za čiju tacnost ne odgovaraju” napominjemo da su gosti u ovoj zemlji a da se u gostima treba ponašati primjereno.

Bosna i Hercegovina nije banana država, već hiljadugodišnja evropska zemlja, čijom historijom i narodom se predugo potkusuruju različiti emisari.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO