Asocijacija mladih SDA OO Kakanj vas poziva na tribinu pod nazivom „Preživjeti Srebrenicu“

Ispovijest preživjelog svjedoka srebreničkog genocida

Asocijacija mladih SDA OO Kakanj povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici organizuje tribinu pod nazivom „Preživjeti Srebrenicu“. Gost/predavač tribine je Hasan Nuhanović, izravni svjedok srebreničkog genocida.

Tribina će se održati dana 03.07.2018. (utorak) u prostorijama OO SDA Kakanj, sa početkom u 18:00 sati.

Pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju ovu tribinu.

Publicista, pisac i preživjeli svjedok srebreničkog genocida Hasan Nuhanović rođen je u Vlasenici, koju je početkom 1992. godine zajedno sa ocem, majkom i bratom napustio, bježeći od ratnih strahota.

Nakon nekoliko mjeseci lutanja istočnobosanskim planinama sa porodicom dospijeva u Srebrenicu, gdje će ostati do njenog kobnog pada u julu ’95. godine. U srebreničkom genocidu izgubio je sve članove najuže porodice, a iskustva življenja u Srebrenici i prizore iz posljednjih sati prije konačnog pada enklave opisao je u knjigama Pod zastavom UN – a, Međunarodna zajednica i zločin u Srebrenici i Zbijeg.

U ratu je radio kao prevodilac UNPROFOR – a, a nakon rata posvetio se otkrivanju istine o zločinima, koji su počinjeni nad narodom demilitarizirane i od UN -a zaštićene enklave Srebrenica.

Srebrenica – da se ne zaboravi i nikada nikome ne ponovi!

Možda vam se svidi

Leave A Reply