Apple pod pritiskom zakona mijenja Apple Pay

Prema najnovijim izvještajima, stižu dobre vijesti za korisnike Appleove usluge za plaćanje. Apple Pay bi uskoro mogao pružiti podršku za internetske preglednike osim Appleovog Safarija, piše MacRumors. MacRumorsov suradnik Steve Moser u beta verziji iOS-a 16 otkrio je tipku Apple Pay unutar Google Chromea i Microsoft Edgea.

Ovo, piše izvor, pobuđuje nadu o dostupnosti usluge na više preglednika treće strane.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Moser je objavio slike ekrana na kojima se jasno prepoznaje tipka Apple Pay unutar Edgea i Chromea, potvrdivši dosadašnje glasine koje su kružile Redditom i spominjale su mogućnost dostupnosti Apple Paya na većem broju platformi.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Za sve koji se pitaju zašto je ovakva značajka uopće bitna, podsjetimo na tužbu u kojoj se Apple u SAD-u i EU optužuje za sukob interesa, što znači da je ovaj potez možda i neka vrsta odgovora.

Apple Pay je, inače, dostupan samo na mobilnom Safariju na uređajima koji koriste iOS 15 te ovisi o Appleovom WebKitu. Omogućavanje korištenja usluge samo na jednom pregledniku je, tim rečeno, zapelo za oko regulatora.

Premda EU uvodi zakone za borbu protiv zatvorenih sustava koji prisiljavaju korisnike na određeni preglednik, dio istine leži i u sigurnosnim značajkama Appleovog mobilnog sustava. Jedna stvar vrijedna spomena je da Apple Pay u novoj beti macOS-a radi samo u Safariju. Moser naglašava da je razlog tome mogućnost instalacije pokretača preglednika koji nisu iz Applea te zbog kojih njihova računala ne dolaze u kategoriju “zatvaranja sustava”.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Egipatski geološki muzej: Prvi te vrste na Bliskom istoku i afričkom kontinentu

Hiljade ljudi svake godine posjeti Egipatski geološki muzej u...

Utrkivanje dva vozača i alkohol uzroci tragedije na cesti kod Mostara

Teška saobraćajna nesreća koja se dogodila sinoć kod Mostara,...

Influencerica nasmijala pratioce: Ovako izgleda “Dolce far niente” na Kalesijski način

lda Humić je supruga, majka, menadžerica modnog brenda, a...