Anto Popović novi kandidat DF-a za hrvatskog člana Predsjedništva

Zora Terzić-Šeremet, prvobitni kandidat Demokratske fronte Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na izborima u oktobru odustala je od ove pozicije, a umjesto nje Hrvati će na Općim izborima moći glasati za Antu Popovića, psihologa iz Livna

Na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu, na kojoj su predstavljeni kandidati ove stranke za predstojeće izbore u našoj zemlji predsjednik DF-a kazao je kako je Terzić-Šeremet dobila ozbiljne prijetenje, kao i njena djeca, nakon čega je sa porodicom napustila Livno, odnosno „ona se za sada ne nalazi u BiH“.

Komšić je kazao kako nema detaljnijih informacija o ovom događaju, te da očekuje od Terzić-Šeremet da će uskoro podnijeti i prijavu nadležnim policijskim organima, piše Patria.

Komšić je rekao kako mnogi članovi DF-a svakodnevno primaju prijeteće poruke, naročito u Zapadnom Mostaru, no kazao je kako je to samo znak da ih se konkurentske stranke boje. Poručio je da oni neće odustati od borbe za bolju Bosnu i Hercegovinu. Podsjetio je na slučaj akademika Slave Kukića koji je prije nekoliko sedmica pretučen u svom kabinetu u Mostaru.

Demokratska fronta Željka Komšića na Opće izbore u BiH izlazi sa kandidatima za sve nivoe vlasti, osim za predsjednika Republike Srpske.

Zanimljivo je što ova stanka na izbore izlazi sa dva člana za Predsjedništvo BiH. Kandidat za bošnjačkog člana je Emir Suljagić a za hrvatskog to je penzionisani psiholog iz Livna Anto Popović.

Komšić je kazao kako se na ovaj potez odlučio kako mu ne bi moglo prigovoriti da Hrvatima podmeće Bošnjaka, ili da mu Bošnjaci ne mogu kazati da im podmeće Hrvata.
Rukovodstvo ove stranke očekuje veliku potporu glasača na predstojećim izborima kako bi, naveli su, građanima mogli osigurati bolji život, prenosi Patria. 

(Agencija NAP)

Možda vam se svidi

Comments are closed.