-0.5 C
Kakanj
Utorak, 26 Januara, 2021

Amiđić se oglasio nakon špekulacija: Nisam ni za koga igrao, pogotovo ne za SDA, kako to kvazi-ljevičari pokušavaju plasirati

Sedmedin Amiđić, jedan od kandidata za načelnika općine Kakanj na proteklim lokalnim izborima, oglasio se nakon niza špekulacija od određenih osoba koje mu pripisuju da je „igrao“ za određene političke subjekte među kojima se navodi i SDA.

Vi koji ste mi dali povjerenje, moram da vam napišem da niste pogriješili, jer ja nisam ni za koga igrao, a pogotovo ne za SDA, kako to kvazi-ljevičari pokušavaju plasirati –  stoji u obraćanju Amiđića.

Njegovu objavu prenosimo bez intervencija:

Obzirom da sam u zadnje vrijeme izložen mnogim špekulacijama, pričama i izmišljotinama u našem gradu i iz tog razloga imam potrebu da se obratim ljudima koji su glasali za mene i ljudima koji mi vjeruju i kojima ja vjerujem. Ne pravdam se nikome, niti imam potrebu za pravdanje. Ja, Sedmedin Amiđić, nikada se nisam prodao ni jednoj stranci, niti bilo kome, a kako bih ostvario neki svoj interes ili korist. Pa tako i u ovoj priči, a koju su montirali oni što mi ne mogu ništa, osim da izmišljaju laži protiv mene. Oni toliko vrijede da moraju lagati o drugima  kako bi sebe uzdigli.

Poštovani sugrađani, vi koji ste mi dali povjerenje, moram da vam napišem da niste pogriješili, jer ja nisam ni za koga igrao, a pogotovo ne za SDA, kako to kvazi-ljevičari pokušavaju plasirati. Ponosan sam na sebe, svoje ljude i vas koji ste mi ukazali povjerenje. Moja kandidatura prvenstveno je zavisila od OO DF Kakanj, gdje su svi inzistirali da se kandidujem na što sam i pristao. Kao dokaz da ja nisam igrao i kalkulisao kao drugi, a za što imam argumente da sam i prvi objavio svoju kandidaturu, što možete vidjeti u fotografijama ovog posta. Sedmedin nije uništio priliku da se naprave promjene, nisam uništio priliku da ljevica pobjedi. Više od svih njih sam gradio i gradim ljevicu. Priliku da ljevica pobjedi uništili su ljudi koji su zbog svojih interesa kandidovali svog igrača i to deset dana poslje moje kandidature. Zapitajte se zasto su to uradili? Nisam imao podršku niti jedne stranke iz Kaknja, nisam pristao na pojedine ucjene nekih od stranaka da bi oni mene podržali, niti sam želio da nešto obećam onima koji su zbog interesa htjeli da me podrže. Časno sam hodao ovim gradom, časno i sada hodam, a časno ću i poslje hodati. Poruka onima koji su plasirali laži i obmane protiv mene, onima koji pokušavaju vodu na svoj mlin da navedu, neka ih je sram i stid. Ja sam za svoje godine postigao u politici i životu ono što oni mogu samo da sanjaju. Moja snaga, uzdanica i hrabrost ste vi moji pošteni i časni sugrađani, samo sa vama mogu dalje i SAMO ZA VAS IGRAM!

Neka ” drugovi ” lažu, neće daleko stići

Idemo dalje i to uzdignute glave.

Živjeli!

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO