Amel Tuka iz Verone: “U formi sam i u Madridu napadam lični i rekord BiH”

Najbolji bosanskohercegovački srednjoprugaš Amel Tuka nastupit će 19. jula na super jakom mitingu u Madridu. Na takmičenje iz kalendara IAAF-a, miting iz serije World Challenge, Amel će doputovati iz Verone, gdje ga priprema italijanski stručnjak Gianni Ghidini.
U Veroni imam odlične uslove, ovdje se pripremam za nastup na Europskom prvenstvu koje se u augustu održava u Cirihu. Nastup na 32. Grand Prix mitingu u Madridu veliki mi je izazov. Konkurencija je izuzetna, ali ja se osjećam odlično, u formi sam i pokušat ću da istrčim svoj lični rekord na 800 metara i ujedno rekord Bosne i Hercegovine“, iz Verone kaže Amel Tuka, Kakanjac, član Atletskog kluba „Zenica“.

Startna lista miting u Madridu

Dvadesettrogodišnji bh. reprezentativac dobro je tempirao formu. Nedavno je pobijedio na Kupu Europe u Gruziji, a nekoliko dana kasnije je na 19. međunarodnom mitingu u Velenju u jakoj konkurenciji osvojio 2. mjesto s vremenom 1:47,28 koje je značilo ispunjenje norme za prvenstvo „Starog kontinenta“ u Cirihu. Amel Tuka je jedini bh. takmičar koji će nastupiti na mitingu u Madridu.
Velika mi je to čast i obaveza. Dat ću sve od sebe da još jednom obradujem ljubitelje sporta u Bosni i Hercegovini, a posebno svoje prijatelje i one koje mi pomažu da budem što bolji. Veliki podrav svima u BiH“, poručio je Amel Tuka.

sportzdk.ba

amel miting

Možda vam se svidi

Comments are closed.