Amel Sejfović ponovo u sudnici: Pravomoćno osuđen za pljačku, a šta će biti sa spektakularnim bjekstvom iz zatvora?Sejfović u KPZ Zenica trenutno služi kaznu od 14 i po godina zbog pljačke Raiffeisen banke i ubistva bicikliste

Amel Sejfović, Igor Miloš, Dževad Hazić i Amir Ibrahimi, koji su u septembru 2020. godine u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđeni na ukupno 23 godine zatvora, sutra će se ponovo naći u sudnici, ovaj put Vrhovnog suda FBiH.

- Marketing -

Advokatica Sabina Hota-Ćatović, koja zastupa optuženog Sejfovića potvrdila je da će ona i njene kolege iznijeti žalbe na pomenutu presudu nakon čega će uslijediti odluka Suda.

Sejfović je, podsjetimo, osuđen zbog organiziranja kriminalne grupe koja mu je omogućila bijeg iz KPZ-a, dok su ostali proglašeni krivima za pomaganje. On je zbog bjekstva osuđen na 10 godina, Miloš na godinu, Hazić sedam, dok je Ibrahimi dobio pet godina zatvora. Sejfović je iz zatvora pobjegao 3. septembra 2017. godine, a uhapšen je 11. septembra na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka. U ovom predmetu se sudilo još i Igoru Buzovu, Sanjinu Borčaku i Mirzi Fazliću, koji su osuđeni na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji su sklopili sa Tužilaštvom KS-a.

Sejfović u KPZ Zenica trenutno služi kaznu od 14 i po godina zbog pljačke Raiffeisen banke i ubistva bicikliste, prenosi Oslobođenje.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano