12.5 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Ambasada SAD-a o sjednici NSRS-a i “mogućim rješenjima za BiH”: Naš stav je dobro poznat


U dokumentu navode da “u slučaju ignorisanja njihovih stavova, srpski konstitutivni narod zadržava pravo na smoopredjeljenje”.
U inicijativi navode da je “izmijenjena dejtonska struktura BiH, i to na štetu entiteta, posebno RS-a, i konstitutivnih naroda, posebno Srba i Hrvata”, te pozivaju “FBiH kao stranu i druga dva konstitutivna naroda – Hrvate i Bošnjake, da povedu miran i dostojanstven dijalog o mogućim rješenjima za BiH”.
U komentaru zaN1 o ovoj sjednici i njenom dnevnom redu iz Ambasade SAD-a su poručili da je njihov stav po pitanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i BiH kao jedinstvene države čija je budućnost u euroatlantskoj zajednici dobro poznat i ostaje nepromijenjen.
– Mi nastavljamo biti čvrsto opredijeljeni za Bosnu i Hercegovinu kao demokratsku, multietničku, suverenu i nezavisnu državu sa neupitnim teritorijalnim integritetom – rekli su iz Ambasade SAD.
Zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković kazao je jučer da je na sceni ponovno bildanje političkih mišića Milorada Dodika na nacionalnim temama, što SNSD radi već 15 godina i sada se pripremaju za izbornu godinu.
– PDP neće učestvovati u razgovorima o navodnom mirnom razlazu i Dodikovim pokušajima da nametne te teme da bi politički profitirao – rekao je.
Vuković kaže da će i zastupnici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske imati itekako šta da kažu na ovu temu.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO