Aleksandar Vuković: MUP-u RS je bolje da spriječe maltretiranja povratničkog stanovništva, nego što čuvaju donji veš Milorada DodikaOvakva izjava je reakcija na Dodikove nebulozne tvrdnje kako je dobio informacije da ga stranci žele kidnapovati i pokupiti mu stvari “od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela”.

Imajući u vidu da SNSD u cilju odbrane predsjednika Milorada Dodika i opstanka na vlasti sprema “boračke” proteste, predsjednik Gradske organizacije SDP Banja Luka Aleksandar Vuković se obratio MUP-u RS pozivajući ih da ne brinu samo o političarima, već i svim građanima RS-a.

- Marketing -

Vuković je naime zabrinut da bi stranački motivisani protesti mogli dovesti do ponovnog ugrožavanja sigurnosti povratnika u RS.

– MUP-u Republike Srpske je bolje da se povuče iz Bakinaca i spriječi januarski scenario maltretiranja povratničkog stanovništva, nego što čuva donji veš Milorada Dodika! – poručio je Vuković.

Ovakva izjava je reakcija na Dodikove nebulozne tvrdnje kako je dobio informacije da ga stranci žele kidnapovati i pokupiti mu stvari “od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela”.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su kombinovane britanko-američke jedinice imale i spisak stvari koje je prilikom otmice trebalo da pokupe iz njegove kuće.

– Zaprepastio sam se kada sam dobio spisak šta treba da pokupe u mojoj kući, od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela… – izjavio je Dodik.

Prema Vukovićevom mišljenju oklopna vozila MUP-a RS ne smiju biti samo u funkciji jedne stranke, moraju čuvati sve građane u ovom entitetu, ali vjerski simboli na njima bacaju sumnju u to.

Njegov stav je da slika sveca na oklopnim vozilima MUP RS svrstava u vjersku policiju, a što je samo nastavak započetog na paradi 9. januara kada su njihovi pripadnici skandirali “za krst, za slavu” i “Srba kao lista nema više komunista”.

– Vrijeme je da ta institucija izađe iz okvira vjerske policije, te počne da se ponaša kao policija svih građana Republike Srpske! Milorad Dodik odlazi, ali bruka i sramota ostaju zauvijek – rekao je Vuković.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano