Aktivnosti na izgradnji Hemodijaliznog centra u Kaknju

U saradnji i sinergiji Općine Kakanj, Javne ustanove Dom zdravlja Kakanj i kakanjskih privrednih subjekata i privrednika, u Domu zdravlja Kakanj se realizira projekat izgradnje i uspostave Hemodijaliznog centra.

Cilj je građanima Kaknja koji radi hemodijalize putuju u druge općine omogućiti da ovu vrstu medicinskog tretmana ostvaruju u svom gradu čime bi daleke i za zdravlje opterećujuće vožnje postale prošlost.

Realizacija ovog složenog, kompleksnog i skupocjenog projekta odvija se etapno. Nakon što su u prvoj fazi realizirani grubi građevinski radovi, realizirana je i druga faza koja je obuhvatila finalizaciju radova, postavljanje antistatik poda, farbarsko-molerske poslove, postavljanje elektro i vodovodnih instalacija, te postavljanje stolarije. Za realizaciju druge faze Općina Kakanj je osigurala 50.000 KM.

Ovih dana se realiziraju aktivnosti na postavljanju zaštite na prozorima i vratima. Za ove poslove sredstva je obezbjedila Javna ustanova Dom zdravlja Kakanj.

Uz pomoć kakanjskih privrednika ranije je nabavljeno 5 HD aparata koji će se moći instalirati kada se izvrše sve pripremne radnje.

U završnoj su fazi i pripreme za slanje kadra na edukaciju o obavljanju dijalizne djelatnosti.

Možda vam se svidi

Comments are closed.