Akcija"Gibraltar": Uhapšeno devet osoba !

U okviru akcije kodnog naziva Gibraltar, koju od jutros u saradnji sa drugim policijskim agencijama i po nalogu Tužilaštva BiH, provodi SIPA realizira se hapšenje devet osoba.

Tužilaštvo BiH: Ovo su imena devet uhapšenih u akciji

Kako je saopćeno iz Tužilaštva, SIPA realizira hapšenje osumnjičenih za krivična djela organizovanog kriminala među kojima su direktor marketinške agencije S.V.R.S.A Neven Kulenović (1967.), zatim Belma Kulenović (1972.), Sanjin Kulenović (1970.), Lajla Torlak (1978.), Darko Aleksić (1965.), te osumnjičeni Ejub Kučuk (1973.) i Senad Zaimović (1964.) kao i visoki dužnosnici telekom kompanije “Eronet”, među kojima direktori Stipe Prlić (1958.) i Zoran Bakula (1964.).

Tužilaštvo BiH provodi intenzivnu istragu, u kojoj je ostvarena i međunarodna saradnja sa policijom i pravosuđem drugih zemalja, prvenstveno Republike Slovenije i Republike Hrvatske, na otkrivanju i dokumentiranju počinjenih kaznenih djela.

“Bitno je istaći da su finansijskim malverzacijama koje su predmet istrage, budžet naše zemlje, a samim tim i svi građani, oštećeni za višemilionske iznose. Ova aktivnost pokazuje odlučnost Tužilaštva BiH i partnerskih institucija u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, radi uspostave vladavine prava u našoj zemlji, u procesu približavanja evropskim integracijama”, saopćili su iz Tužilaštva.

klix
Možda vam se svidi

Comments are closed.