-1 C
Kakanj
Utorak, 19 Januara, 2021

AKCIJA USPJEŠNO ZAVRŠENA ZA 58 DANA: Predstavnik Kakanjskog srca Ćamil Topalović i pokretač akcije Adnan Demir uručili ključeve novoizgrađene kuće Tufiku Veliću !

Tufik Velić, 80 % invalid iz Ivnice kod Kaknja napokon može živjeti u uslovima dostojnim čovjeka.

Nakon inicijative Tufikovih komšija da mu se pomogne a s obzirom na njegovo zdravstveno stanje i uslove u kojima je godinama živio udruženje Kakanjsko Srce pokrenulo je humanitarnu akciju za Tufika.

Cilj je bio do zime izgraditi novu kuću koja bi zamjenila onu staru, neuslovnu i trošnu bez vode i struje.

Sve Kakanjce i druge dobre ljude koji su učestvovali u ovoj akciji te dali svoj doprinos možemo obradovati viješću da je Tufik nakon 58 dana dobio novi krov nad glavom.

Upravo zahvaljujući dobrim ljudima ova priča se završava sretno. Da bi smo podstakli ljude na činjenje dobrih dijela i u budućnosti a naravno i da bi smo odali počast dobročiniteljima u ovom konkretnom slučaju u nastavku možete pročitati ko je sve učestvovao u izgradnji kuće za 80 % invalida iz Ivnice.

Svoj doprinos dali su: Medžlis islamske zajednice Kakanj, Nova Trgovina-S na čelu sa gospodinom Sejadom Zaimovićem koji je, važno je napomenuti, više puta odblokirao radove donirajući građevinski materijal onda kada se činilo da nema rješenja.

Svoj doprinos dala je i firma DSM Trade na čelu sa gospodinom Mevludinom Delibašićem, zatim Cementara Kakanj, Trgošped Kakanj, Mega Travel na čelu sa gospodinom Elzudinom Sačićem, Bedrudin Krdžić( Po Wood Design), humanitarna organizacija Pomozi.ba, zatim sljedeći donatori Emir Hamidović, Amir Kadrić, Amira Velagić, Subhija i Nijaz Hamzabegović Bedrudin Sačić(Mega Travel), Adnan Kadrić, Esmir Begić, Vedad Demir, Berbić Jakub, Kulović Edin, Mehić Faruk, Delibašić Mukades, Čeliković Ejub,Trako Ibro, Huso Kukić, Zekerijah Jašarspahić, Nermina Karahodžić, Admir Čehajić, Jakub Heganović, Osman i Abdulkadir Karzić, Dževad Hajduković, Jasmin Čeliković, Mediha Trako, Mirnel Hadrović, Zijad Pačariz, Safet Hajdarević, Alen Delibašić, čevabdžinica Bosna 1, Fetai Vebi, Sedin Smolo, Ekrem Veispahić, Faik Delić, Hame Vehab, Zihnija Bašić, Senad Bečirhodžić, firma Trako Company, Bajramska radost, Džemat Luka.

 

 

Svoj doprinos odnosno medijsku podršku dali su i Fuad Breščić i portal Kakanj-x.

Ne umanjujući ničiju pomoć, posebno je važno istaći angažman i doprinos gospodina Almedina Aliefendića koji je pomno pratio akciju te svojim zalaganjem obezbijedio značajna sredstva za izgradnju kuće za Tufika Velića.Veliku potporu dao je i Predstavnički dom FBiH, naravno na čelu sa dobro znanim Kakanjcem gospodinom Mirsadom Zaimovićem koji se rado odazvao ovoj humanitarnoj akciji.

Svoju podršku ovom projektu dali su i Vlada Ze-Do kantona na čelu sa premijerom gospodinom Mirzom Ganićem kao i općina Kakanj na čelu sa gospodinom Aldinom Šljivom koji je akciju pratio i vrlo ažurno pomagao onda kada je trebalo.

Za kraj su ostala dva imena koja se nerado vole javno eksponirati, međutim radi se o ljudima bez kojih ova akcija ne bi bila ovako brzo i efikasno realizovana.

Jedan od njih je Adnan Demir, Tufikov komšija koji je prvobitno i zatražio pomoć za svog komšiju, a drugi, predstavnik udruženja Kakanjsko Srce, Ćamil Topalović koji je bio na čelu ove humanitarne akcije.

Koordinacija i skoro svakodnevna njihova komunikacija te svaki drugi vid organizacije Adnana i Ćamila rezultirao je primopredajom ključa, kojim je Tufik otključao vrata svog novog doma, kuće koja je izgrađena u rekordnom vremenu, kuće koja ima vodu i struju te sve druge potrebne stvari.

Ova priča dokaz je da se zajedničkim snagama može postići sve, ali dokaz je i da su Kakanjci izuzetni ljudi, da je Kakanj grad dobrih ljudi, da humanost nema konkurenciju i da nečije malo nekome znači puno.

Hvala Vam svima,

Kakanjsko Srce !
„Ako imaš malo daj’ od svog’ srca, ako imaš puno daj’ od svog’ bogatstva“ !

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO