Akcija Privredne komore FBiH: Kupujmo domaće – gradimo Bosnu i Hercegovinu

Popularno

Povezano

- Marketing -
- Marketing -

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, pokrenula je akciju „KUPUJMO DOMAĆE – GRADIMO BiH“ i „KUPUJMO DOMAĆE – POSJEĆUJMO LOKALNO“.

U saradnji sa partnerima do sada se akcija održala u Zenici, Mostaru, Bihaću, Širokom Brijegu, Goraždu, Orašju i Travniku.

U saradnji sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo, završna press konferencija će se održati u Sarajevu, 07.07.2021. godine u 10:30 sati, u zgradi Privredne/Gospodarske komore FBiH, ul. Branislava Đurđeva br. 10.

Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH od samih početaka proaktivno sudjeluje u kampanji „Kupujmo domaće“. Komora priprema potrebnu dokumentaciju za Projekt vizualnog označavanja kvalitetnih domaćih proizvoda putem kojeg će se domaćim proizvodima dodjeljivati znakovi „BH kvaliteta“ i „Izvorno domaće“.

Akcija „Kupujmo domaće“ ima za cilj podizanje svijesti o važnosti kupovine ovakvih proizvoda s ciljem povećanja ukupne konkurentnosti domaćih proizvoda i očuvanja BH identiteta. Znakovi kvalitete trebali bi jamčiti kvalitetu proizvoda, ulijevati povjerenje kod potrošača i osiguravati tim proizvodima lakši prodor na ino tržišta.

Dosadašnje iskustvo govori kako svijest građana još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou kada je riječ o kupovini domaćih proizvoda. Bosna i Hercegovina zasigurno ima jako dobrih, kvalitetnih pa i brendiranih proizvoda i usluga koje može ponuditi, kako domaćem, tako i ino-tržištima.

Stoga se nadamo kako će i ova akcija ove, a i narednih godina polučiti odlične rezultate, odnosno ostvariti temeljni cilj – podizanje svijesti građana o značaju kupovine domaćih proizvoda i usluga.

- Marketing -

Najnovije