Akcija Pandora: Uhapšen bivši direktor UIOBiH Kemal Čaušević, te više od 50 osoba

U više gradova u BiH u toku je do sada najveća akcija zbog krivičnih djela korupcije u kojoj je slobode lišeno i oko 30 zvaničnika carinskih organa i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), među kojima i bivši direktor ove institucije, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U ovoj akciji je po nalogu Tužilaštva BiH, na više desetina lokacija, slobode lišeno ili su stavljena pod nadzor 54 lica.

Osumnjičena lica su pod istragom zbog koruptivnih krivičnih djela organizovanog kriminala, carinskih i poreskih utaja, pranja novca i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja u vezi sa uvozom tekstilne i druge robe u BiH.

Tužilaštvo BiH provodi i finansijsku istragu u ovom predmetu, a, prema do sada prikupljenim saznanjima, osumnjičena lica ostvarila su višemilionsku nezakonitu imovinsku korist.

Finansijska istraga provodi se sa ciljem identifikovanja i oduzimanja nezakonito stečene imovine.

Iz Tužilaštva napominju da je riječ o predmetu u kojem je tužilački tim od dva tužioca sa istražiocima i saradnicima duže od osam mjeseci provodio detaljnu istragu.

Više informacija biće saopšteno tokom dana, najavljeno je iz Tužilaštva.

Iz SIPA-e je ranije saopšteno da se pretresi objekata vrše na području Sarajeva, Ilidže, Istočnog Sarajeva, Ilijaša, Kiseljaka, Tuzle, Brčkog, Gradačca, Srebrenika, Doboja, Doboj Juga, Tešnja, Čelića, Banjaluke, Broda, Gradiške, Kozarske Dubice, Čelinca, Kotor-Varoša, Dervente, Prijedora, Bihaća, Bijeljine i Zvornika.

Oslobodenje.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.