Povezano

Advokat Aleksandra Macana iznio šokantne tvrdnje: Evo ko je pucao u sarajevske policajace… On je prvak biatlona, ispalio je dva hica u dvije glaveIzjava advokata Duška Tomića u kojoj Macana naziva herojem izazvala je brojne reakcije u javnosti

Mučna likvidacija sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića konačno bi mogla biti razriješena.

- Marketing -

Proboj u istrazi desio se nedavno, kada je dešifrirana famozna aplikacija Sky, te su se u istražiteljski mozaik uklopili nedostajući detalji koji su doveli do imena učesnika u krađi automobila koja je rezultirala brutalnom egzekucijom dvojice policajaca.

Prvoosumnjičeni bio je Aleksandar Macan, koji je nakon ubistva pobjegao iz BiH. Međutim, on se prije dva dana predao Tužilaštvu Kantona Sarajevo i odlučio otkriti do sada nepoznate detalje.

Njegov advokat Duško Tomić za Raport je otkrio dijelove iscrpnog iskaza Macana, ali je postavio i nova pitanja koja bi se tokom suđenja trebala odgovoriti.

On priča da mu se Macan javio nakon što je ušao u BiH.

“Bio je u Njemačkoj, pa Španiji, pa Srbiji. Iz Srbije je došao u Bijeljinu i nazvao me. Kako je prešao granicu nije ni važno, to ga niko nije ni pitao”, navodi Tomić.

Advokat ističe kako je Macanov potez hvale vrijedan jer su dokazi koje je imalo Tužilaštvo KS bili klimavi.

“Sve naše službe su se mučile, svađale se.. bilo je tu svega. Sve je to tanko bilo, nije bilo dokaza… I sad treba imati srca i hrabrosti da dođeš i kažeš šta je bilo, da otkriješ nešto za šta nisu imali dokaze”, navodi Tomić.

Izjava Tomića u kojoj Macana naziva herojem izazvala je brojne reakcije. Pitamo ga što je to rekao.

“Za mene su svi ljudi koji su došli do spoznaje da treba progovoriti, koji su došli do kajanja, heroji. Svi imaju pravo na grešku i na pravedan sud. Mi smo ogrezli u mržnji i laži. On je došao istinu da ispriča”, rekao je Tomić.

A šta je istina?

Kako Tomić prenosi, Macan je kazao da on nije pucao kobne noći na policajce. To je učinio automafijaš Savo Marinković.

“Macan nije pucao niti je znao da će ovaj Savo to uraditi”, navodi Tomić.

“Macan je ispričao način na koji je to sve izvedeno. I imaju dokazi koji potvrđuju da je to tako i bilo. Ima dakle dokaza”, navodi Tomić.

Advokat dalje postavlja pitanja, na koje očekuje odgovore tokom suđenja.

“Zašto je Savo pucao direktno, s dva hica, u dvije glave? Mogao je pucati po automobilu, prepasti i napraviti priliku za bijeg. Zašto je to uradio? To je interesantno.

Moguće da se tu htjela, kad se već dogodilo, da se napravi destabilizacija države i kantona”, navodi Tomić.

On kaže da će se dalje morati otkriti kako su policajci došli na lice mjesta.

“Da li je neko nazvao i rekao evo ih kradu auta. Kako su otišla ova dva policajaca na lice mjesta, jesu li slučajno, je li neko nazvao telefonom?”, pita se Tomić.

- Marketing -

Najnovije

Popularno