12.5 C
Kakanj
Utorak, 15 Juna, 2021

Advokat Adamović odgovorio direktorici KCUS-a: Profesorica Izetbegović tvrdi da je nisu obavijestili, mi imamo materijalne dokazeVijest da je 13 anesteziologa dalo otkaz na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu izazvala je veliki broj reakacija. Tokom jučerašnjeg dana o ovome su se oglasili sa KCUS-a saopćenjem u kojem su naveli da direktorica ove ustanove nije bila obaviještena o problemima o radu i otkazu.

– U cilju istinitog informiranja javnosti menadžment i Krizni štab Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dužni su reagirati na medijske neistine i konstrukcije u vezi sa zahtjevom za prekid radnog odnosa 13 anesteziologa. Čudi naprasna odluka da se zahtjevi za raskid radnog odnosa podnesu nakon što su menadžment i Krizni štab krenuli u rješavanje problema na koje su u svom pismu ukazali anasteziolozi, navodi se između ostalog u pismu.

Povodom tog saopćenja danas se oglasio i Vlado Adamović, advokat koji zastupa 13 anesteziologa koji su juče dali otkaze na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). On je odgovorio je na optužbe direktorice Sebije Izetbegović da nju nisu obavijestili o problemima u radu i otkazu.

– Ova grupa ljekara je još od oktobra prošle godine izvještavala linijom subordinacije. Ima Klinika, šef disciplina, pa onda oni obavještavaju direktoricu. Znači, procedura je takva i o tome postoje materijalni dokazi. E sad da li je to igra gluhih telefona, pa profesorica kaže mene nisu obavijestili ljekari, a zapravo je trebala pitati šefa disciplina i šef klinike jesu li Vas obavještavali, pa zašto vi niste mene obavijestili, istakao je advokat Adamović.

Kako prenose Nezavisne, istakao je da postoje materijalni dokazi i da to nije nikakva priča.

– Postoje dopisi koje su slali. Ovdje se sada pokušava napraviti zamjena teza s tvrdnjom to su ovi što su pisali pismo, pa su zbog toga otišli. Doktorice stoje zbog svega što su napisale u dopisu. Pa zbog toga su i dale otkaz. Umjesto da se bave problemom, oni obrnu tezu i stave nadzor nad ljekarima. Gdje je tu rješenje, kaže Adamović.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO