Abdulah Skaka dobio agremane, ipak postaje ambasador BiHAbdulah Skaka, bivši gradonačelnik Sarajeva nakon nekoliko mjeseci čekanja konačno je dobio agreman države Katar te od danas počinje procedura za njegov odlazak i početak mandata ambasadora BiH u Kataru.Inforadar je u posjedu dopisa koji je danas stigao u sjedište Ministarstva vanjskih poslova (MVP) BiH, u kojem Ambasada Katara u BiH obavještava MVP BiH o prihvatanju Skake za ambasadora.„Ambasada Države Katar u BiH izražava poštovanje Ministarstvu vanjskih poslova BiH i ima čast obavijestiti da su nadležni organi Države Katar prihvatili kandidaturu Nj.E. Abdulaha Skake za opunomoćenog i izvanrednog ambasadore Bosne i Hercegovine, rezidentnog u Državi Katar“, navedeno je, između ostalog, u dopisu iz Ambasade Katara.
Podsjetimo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na sjednici koja održana 23. decembra prošle raspravljalo je o prijedlogu za imenovanje bivšeg sarajevskog gradonačelnika Abdulaha Skake za novog ambasadora naše zemlje u Kataru.
Za njegovo imenovanje glasali i bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji ga je i predložio na ovu dužnost, kao i Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva.Iako je glasao protiv ovakve odluke, činjenica je da Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz RS-a, nije povukao vitalni nacionalni interese u roku od 72 sata. prneosi “Radiosarajevo“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano